Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά – «Βαθιά απογοήτευση» εκφράζουν οι Ρομά

Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά – «Βαθιά απογοήτευση» εκφράζουν οι Ρομά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 34χρονος αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κλήθηκαν να αποφασίσουν μετά την αρχική διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το grtimes.gr, ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Βαθιά απογοήτευση για την αποφυλάκιση του αστυνομικού

«Δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την σημερινή εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

«Το γεγονός ότι ένας αστυνομικός που πυροβόλησε έναν ανήλικο, παραβλέποντας κάθε κανόνα εμπλοκής δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, όπως επίσης και η μη διερεύνηση, για ακόμα μια φορά, του ρατσιστικού κινήτρου είναι σημεία που μας προβληματίζουν και στα οποία θα συνεχίσουμε να επιμένουμε» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα