Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Τα στοιχεία αποδομούν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Τα στοιχεία αποδομούν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, Ρομά,

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τον πυροβολιμσό που δέχτηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονική από αστυνομικό που τον καταδίωκε δείχνουν ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε κατ ευθείαν προς την ανήλικο, και δεν υπήρξε προειδοποιητικό βολή, ενώ δεν επιβεβαιώνεται ούτε ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι ο ανήκλικος προσπάθησε να εμβολίσει με το όχημα του αστυνομική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η καταδίωξη διήρκεσε περίπου για δυο χιλιόμετρα, πίσω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου ο ανήλικος έφυγε χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ που έβαλε βενζίνη και μέχρι τους πυροβολισμούς εναντίον του από τον αστυνομικό και τον σοβαρό τραυματισμό του στο σημείο ακινητοποίησης του αυτοκινήτου στα Διαβατά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ,η καταδίωξη με την αιματηρή κατάληξη ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον 16χρονο Ρομά, διήρκεσε σχεδόν πέντε λεπτά και φέρεται μάλιστα να μην προκύπτει προειδοποιητική βολή στον αέρα.

Επίσης βρέθηκε και άλλη βολίδα καρφωμένη στην είσοδο του ξενώνα στα Διαβατά που είναι το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος που οδηγούσε ο ανήλικος. Προφανώς η πρώτη καθώς η δεύτερη βολίδα είναι αυτή που έπληξε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Αν προκύψει από τη βαλιστική εξέταση ότι πρόκειται για σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός περί προειδοποιητικής βολής.

Υπάρχει και ένα βίντεο το οποίο ουσιαστικά αποδομεί τους ισχυρισμούς των αστυνομικών περί προσπάθειας εμβολισμού από το όχημα που οδηγούσε ο ανήλικος Ρομά αστυνομικής μοτοσυκλέτας, το οποίο επιβεβαιώνει και δεύτερο βίντεο από άλλη κάμερα ασφαλείας.

Ντοκουμέντο από την επικοινωνία ΔΙΑΣ με Κέντρο για τον 16χρονο: “Είναι νεκρός” – Καμία αναφορά σε πυροβολισμούς

Ντοκουμέντο από την επικοινωνία που είχε η ομάδα των αστυνομικών ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατά την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο φως από το Mega.

Στη συνομιλία που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, αναφέρεται ο επικεφαλής των ΔΙΑΣ να μεταφέρει πως μετά από καταδίωξη, το άτομο δεν υπακούει και δεν συνεργάζεται. Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά για πυροβολισμούς, ενώ στο τέλος τονίζεται ότι ο οδηγός «είναι νεκρός».

Μάλιστα, δεν γίνεται καμία αναφορά για κλήση ασθενοφόρου στο σημείο όπου είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του 16χρονου, ενώ το κέντρο διαβιβάζει να γίνει ο έλεγχος με όλα τα μέτρα.

Αναλυτικά η συνομιλία:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό Κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Σχετικά άρθρα