Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσπάθησαν να βάλουν από την πίσω πόρτα την 38χρονη με το καυστικό υγρό, αλλά… δεν άνοιγε κανείς

Προσπάθησαν να βάλουν από την πίσω πόρτα την 38χρονη με το καυστικό υγρό, αλλά… δεν άνοιγε κανείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενδοοικογενειακή Βία, Επίθεση με Βιτριόλι, Ηράκλειο, Κρήτη,

Στον ανακριτή, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον σύζυγό της, στην Κρήτη.

Προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βάλουν την 38χρονη στο κτίριο από την πίσω πόρτα. Ωστόσο, η πόρτα ήταν κλειστή.

Οι δυνάμεις που την συνόδευαν χτυπούσαν και ξαναχτυπούσαν την πόρτα, αλλά… δεν άνοιγε κανείς.

Το εν λόγω περιστατικό προκάλεσε έναν μικρό εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να την πάνε με τα πόδια στην μπροστινή είσοδο.

Την τελευταία στιγμή, κάποιος από μέσα κατάλαβε τι γινόταν και άνοιξε, προκειμένου να μπουν…

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο και τον τραυμάτισε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου το περασμένο Σάββατο.

Η 38χρονη, τρεις μέρες μετά το συμβάν και μία ημέρα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, παραδόθηκε την Τρίτη αυτοβούλως στις Αρχές, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα.

Μάλιστα, η παράδοσή της έγινε σε προκαθορισμένο μέρος μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και οδηγήθηκε με τα αστυνομικά τζιπ στο Αστυνομικό Μέγαρο λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα.

Η ίδια οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα στα Δικαστήρια Ηρακλείου όπου και θα ζητήσει προθεσμία από τις Αρχές προκειμένου να ενημερωθούν οι συνήγοροί της, Απόστολος Λύτρας και Μάνος Δρακωνάκης, για τη δικογραφία.

«Πρόκειται για μία κακοποιημένη γυναίκα» ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας

«Φοβισμένη» χαρακτήρισε την 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό και τραυμάτισε σοβαρά τον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας.

«Έχουμε να κάνουμε με μία κακοποιημένη γυναίκα, που φοβόταν τον συγκεκριμένο άνθρωπο καθώς όπως αναφέρει δεν ήταν η πρώτη φορά που την είχε χτυπήσει.

»Εκείνη την ημέρα υπέστη μία επίθεση και αντέδρασε ρίχνοντάς του το υγρό.

»Τον φοβόταν και εξακολουθεί πολύ να τον φοβάται» τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η 38χρονη στον Απόστολο Λύτρα δεν υπήρξε κάποιος συνεργός.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως είναι έτοιμη να τα εξηγήσει όλα στην ανακρίτρια ενώ ως προς το καυστικό υγρό που έριξε στον 36χρονο.

«Το συγκεκριμένο υγρό δεν είναι βιτριόλι.

»Είναι ένα απλό καθαριστικό υγρό που είχε παραγγείλει σε μεγάλη ποσότητα για καθαριστικό.

»Αυτό το υγρό θα αναλυθεί τώρα και θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν βιτριόλι.

»Δεν είχε σχεδιάσει τίποτε», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Από την πλευρά του ο Μάνος Δρακωνάκης, συνήγορος της 38χρονης ανέφερε πως η συγκεκριμένη γυναίκα «δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές, ούτε καν της έχει κοπεί κάποια κλήση» ενώ αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Τι αναμένεται να καταθέσει η 38χρονη

Η 38χρονη, όπως ήδη έχει δηλώσει, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Στο Θριάσιο ο 36χρονος – Προσπάθειες για να σωθεί το μάτι του

Στο μεταξύ, στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το Σάββατο ο 36χρονος.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η οποία είναι και η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε για την σοβαρότητα του νέου περιστατικού.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για χημικό έγκαυμα βαθύ από οξύ.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί.

»Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα.

»Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο» ανέφερε επίσης η γιατρός για την περίπτωση του 36χρονου.

Σχετικά άρθρα