Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ηλίας Μίχος απειλεί με αποκαλύψεις για «πολιτικά πρόσωπα»

Ο Ηλίας Μίχος απειλεί με αποκαλύψεις για «πολιτικά πρόσωπα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βιασμός, Ηλίας Μίχος, Ιωάννης Σοφιαννίδης, Κακοποίηση Ανηλίκου, Κολωνός, Νέα Δημοκρατία, Παιδική Πορνεία, Πορνεία, Πορνογραφία Ανηλίκων, Σεπόλια,

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 11 ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθούν, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής εδώ και μήνες στον Κολωνό, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Σοφιανίδη που κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει το παιδί.

Εναντίον του 53χρονου ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή.

Στα δικαστήρια, ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει την υπόθεση, αλλά θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος για την υπεράσπιση του 53χρονου.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως θα παραμείνει στον χώρο, για να βοηθήσει τον συνάδελφό του που θα αναλάβει την υπόθεση, καθώς η ανάκριση δεν θα αναβληθεί και θα γίνει σήμερα.

Νωρίτερα, για την υπερασπιστική γραμμή του Μίχου, που κρατείται απομονωμένος στη ΓΑΔΑ, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας διευκρινίζοντας ότι μίλησε μαζί του τηλεφωνικά χθες αλλά δεν έχει αναλάβει την εκπροσώπησή του.

«Είναι αποφασισμένος να ανακοινώσει ονόματα και να δώσει στοιχεία» είπε ο Β. Νουλέζας.

«Θα υποστηρίξει ότι έχει παγιδευτεί, θα τους κατονομάσει στην ανακρίτρια» συμπλήρωσε.

«Η επαφή του κατηγορούμενου με πολιτικά πρόσωπα χρήζει διερεύνησης» σημείωσε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι είναι γεγονός ότι ο Μίχος είχε έντονη κομματική δραστηριότητα «ανεξάρτητα αν λένε τώρα ότι δεν τον γνωρίζουν».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες είχε γίνει γνωστό από τον Β. Νουλέζα ότι ο Μίχος «θα μιλήσει ανοιχτά» με την ανακρίτρια, «θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ογκωδέστατη δικογραφία περίπου 1.000 περίπου σελίδων σε βάρος του Μίχου, που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, περιλαμβάνονται μηνύματα, καταθέσεις, γυμνές φωτογραφίες, βίντεο και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης στα social media.

Από εκεί «ψάρευε» τους ενδιαφερόμενους παιδοβιαστές που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να κακοποιήσουν την 12χρονη.

Η έρευνα συνεχίζεται και και για τα άλλα 213 πρόσωπα που εμπλέκονται στη φρικτή υπόθεση.

Οι εισαγγελικές Αρχές ανεμένεται να δημοσιοποιούν τα στοιχεία κάθε προσώπου που ταυτοποιείται και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσο ο Μίχος δρούσε μόνος του ή είχε και συνεργούς, ενώ οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου, που ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν το κορίτσι.

Ο 53χρονος βλέπει «πλεκτάνη» και ισχυρίζεται ότι του την έστησαν επειδή ήταν σημαντικό στέλεχος της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας μίλησε για 15-20 λεπτά με τον Ηλία Μίχο που παραμένει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο δικηγόρος δήλωσε στο newsbomb.gr ότι «ο κατηγορούμενος δεν δέχεται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι είναι ένας πατέρας, ένας οικογενειάρχης, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με άψογη κοινωνική παρουσία σε όλους τους τομείς.

»Θεωρεί ότι επειδή είχε ιδιαίτερα σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, λόγω αντιζηλίας ή έχθρας, κάποιοι του έστησαν παγίδα, προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά.

»Ουδέποτε προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ψεύτικο προφίλ. Το προφίλ του αποτύπωνε τη δραστηριότητά του».

Ο Βασίλης Νουλέζας υποστήριξε ότι ο Ηλίας Μίχος θα «μιλήσει ανοιχτά» στην ανακρίτρια.

«Η γυναίκα του δεν του συμπαρίσταται γιατί είναι τρομοκρατημένη.

»Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα» σημείωσε ο δικηγόρος ο οποίος εξετάζει όπως είπε κατά πόσο θα αναλάβει την υπόθεση.

Τα πρώτα λόγια του Ηλία Μίχου μέσα από τη ΓΑΔΑ

«Είμαι αθώος, δεν έχω βλάψει την 12χρονη, με έχουν παγιδεύσει».

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του 53χρονου Ηλία Μίχου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι.

«Ο 53χρονος υποστηρίζει πως είναι αθώος» δηλώνει ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη αποκαλύπτοντας τι συζήτησε με τον 53χρονο που κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Νουλέζας αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και γενικά την ηθική και ψυχική συμπαράστασή του στην ανήλικη και την οικογένειά της, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και δεn δέχεται ότι έβλαψε κατ’ οποιονδήποτε τρόπο τη 12χρονη.

Έχει μάλιστα, όπως υποστηρίζει, «αποδείξεις, στοιχεία και μάρτυρες για αυτό».

Συμπληρώνει πως η δικογραφία είναι ελλιπέστατη και πως είναι πρόωρο, αδόκιμο και σφάλμα να προκρίνουμε, να προεξοφλούμε βιαστικά και να δίνουμε τον 53χρονο «βορά στην κοινωνία, να τον κανιβαλίζουμε, κυριολεκτικά να τον ισοπεδώνουμε σαν άνθρωπο, ενώ ακόμη δεν έχει απολογηθεί και δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βασίλης Νουλέζας στο star.gr

«Επικοινώνησε σήμερα ο 53χρονος από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, ο οποίος αντιμετωπίζει όλο αυτό το βαρύτατο κατηγορητήριο που αφορά στη 12χρονη ανήλικη στα Σεπόλια.

»Αρχικά θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τον αποτροπιασμό και γενικά την ηθική και ψυχική συμπαράστασή μου στην ανήλικη και την οικογένειά της για το δυσάρεστο αυτό συμβάν. Πλην όμως, ασκώντας το υπερασπιστικό καθήκον μου, οφείλω να πω τα εξής:

»Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, αρνείται ότι έβλαψε κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, πολύ περισσότερο στρεφόμενος κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ενός παιδιού μόλις 12 ετών.

»Έχει αποδείξεις, στοιχεία και μάρτυρες για αυτό.

»Σας υπενθυμίζω και τονίζω ότι η δικογραφία είναι ελλιπέστατη.

»Είμαστε ακόμη στο στάδιο της κυρίας ανακρίσεως.

»Συλλέγονται ακόμη στοιχεία, αποκρυπτογραφούνται συνομιλίες, επικοινωνίες από το κινητό και λοιπά».

Σχετικά άρθρα