Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νηπιοτροφείο Καλλιθέας: Του πήραν το παιδί, αθωώθηκε και 4 χρόνια μετά δεν το επιστρέφουν

Νηπιοτροφείο Καλλιθέας: Του πήραν το παιδί, αθωώθηκε και 4 χρόνια μετά δεν το επιστρέφουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Βίντεο, Καλλιθέα, Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας,

Συγκλονίζει η καταγγελία γονέων σε βάρος του νηπιοτροφείου της Καλλιθέας, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν να δουν το παιδί τους 4 χρόνια, ενώ ο πατέρας αθωώθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού έχει αθωωθεί από την κατηγορία της κακοποίησης που τον βάραινε, και αυτός ήταν και ο λόγος που το παιδί βρέθηκε στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Ο πατέρας του παιδιού υποστηρίζει ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και από τότε δεν το ξαναείδαν, παρόλο που έχουν πλέον απαλλαχθεί από τις κατηγορίες με δικαστική απόφαση.

«Μου φαίνεται το σπίτι άδειο.

»Το κρεβάτι και το δωμάτιο άδειο.

»Κλαίω όλη μέρα. Όλη μέρα. Μου λείπει πολύ» είπε η μητέρα του 8χρονου σήμερα παιδιού.

Η ίδια έχει να δει την 8χρονη σήμερα κόρη της από τότε που ήταν 4 ετών αλλά τονίζει ότι κοιτά τρεις φορές τη μέρα τις φωτογραφίες και τα βίντεό της.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το ίδιο ίδρυμα, μάλιστα, για το οποίο υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες για διεστραμμένες σεξουαλικές ενέργειες, ξυλοδαρμούς, αλλά και παράνομες υιοθεσίες που έφτασαν μέχρι και την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου.

Γιατί χάθηκε η κηδεμονία

«Όταν ήταν 3,5 ετών έγινε μια ανώνυμη καταγγελία ότι εγώ ο πατέρας βίαζα τη Μαρία…

»Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα.

»Εφόσον βγήκε το απαλλακτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί» είπε στην εκπομπή ο πατέρας της 8χρονης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καταγγελίες τόσο για τον πατέρα όσο και για τον θείο της μικρής έχουν πλέον καταπέσει, αλλά το ζευγάρι δεν μπορεί να δει το παιδί το οποίο πλέον ζει με ανάδοχη οικογένεια.

«Αφού βγήκε η αθώωση και του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα.

»Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω.

»Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια» είπε ο πατέρας.

Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.

Απίστευτες καταγγελίες για κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Ο πατέρας καταγγέλλει πως ο λόγος που δεν παίρνει πίσω το παιδί του ενώ έχει αθωωθεί είναι γιατί έχει στηθεί ένα κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών με θύμα και την 8χρονη κόρη του.

«Πιστεύω ότι το ίδρυμα που είναι κολαστήριο ότι παίρνουν τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές από φτωχές οικογένειες τα μεταπουλούσαν, τα έβγαζαν σε πλειστηριασμό.

»Το ίδιο πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι και για την κόρη μου τη Μαρία και δεν ξέρω αν θα τη βρω πάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι απαντά το ορφανοτροφείο

«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού.

»Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. 00.49 Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες.

»Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, η διευθύντρια του ιδρύματος.

Αναφορικά με το κρίσιμο θέμα του παιδιού που έχει να δει μάνα και πατέρα εδώ και τέσσερα χρόνια, η πρόεδρος του ΠΕΝ δεν απάντησε με σαφήνεια.

«Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις» ανέφερε.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Σχετικά άρθρα