Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόλος-26χρονη: Μην πιστεύετε τον 34χρονο, «θα με σκοτώσει»

Βόλος-26χρονη: Μην πιστεύετε τον 34χρονο, «θα με σκοτώσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Βόλος, Ενδοοικογενειακή Βία, Μαγνησία,

«Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει, να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για εμένα. Θα με σκοτώσει», ανέφερε στους δημοσιογράφους η 26χρονη από τον Βόλο την οποία απείλησε ο σύντροφός της με κατσαβίδι, μπροστά στα μάτια του ανήλικου αγοριού τους.

Η ίδια δήλωσε απογοητευμένη από τη δικαστική απόφαση και ανήσυχη για τη ζωή, τόσο τη δική της, όσο και του 5χρονου παιδιού της.

Χθες ο 34χρονος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, όπως και έπραξε ο καταδικασθείς, που αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την εισαγγελική πρόταση και τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ωστόσο, τον απάλλαξε από την κατηγορία της εξύβρισης.

Ο καταδικασθείς απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν επιθυμεί άλλο την κοινή συμβίωση και ότι θα πάρει τα πράγματά του και θα αναζητήσει αλλού στέγη.

Το δράμα της 26χρονης

Ωστόσο η 26χρονη δηλώνει ανήσυχη για τη ζωή της, καθώς ο 34χρονος είχε πολλές φορές στο παρελθόν, όπως υποστήριξε, κάνει τα ίδια.

Ξέσπασε σε αναφιλητά μέσα στο δικαστήριο, ενώ εκτός δικαστικής αίθουσας δήλωσε φοβισμένη:

«Μην τον πιστεύετε. Θα το ξανακάνει… Να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για μένα.

»Θα με σκοτώσει», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

«Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα, που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει;

»Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου».

Παρουσίασε μάλιστα φωτογραφικό υλικό που φέρεται να προέρχεται από προηγούμενο ξυλοδαρμό.

Φωτογραφίες με τα αιμόφυρτα πόδια της, ενώ δήλωσε πως υπάρχει και ιατροδικαστική έκθεση από το Νοσοκομείο Βόλου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο 34χρονος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς εκκρεμούν άλλες δύο μηνύσεις της συντρόφου του εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία και κλοπή.

Η 26χρονη μητέρα χαρακτήρισε λάθος τη δικαστική απόφαση, καθώς δεν επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα όρος να μην προσεγγίζει το σπίτι της και αναφέρθηκε σε όλα όσα προηγήθηκαν του τελευταίου επεισοδίου.

«Πριν μία εβδομάδα με έπνιγε κάτω και η γειτονιά κάλεσε την αστυνομία…

»Δουλεύω τρεις εβδομάδες και με απειλεί να μου βάλει φωτιά στο μηχανάκι.

»Μου λέει συνεχώς, θα πας εκεί που πήγαν και οι άλλες.

»Μου έβαλε το κατσαβίδι στον λαιμό…

»Του είπα να μου δώσει χρήματα και μου είπε δεν σου δίνω μία…

»Λογομαχήσαμε, μ’ έπιασε από τον λαιμό…

»Όσες φορές απευθύνθηκα στις Αρχές, ζητώντας προστασία, ένιωσα πως δεν είχα την καθοδήγηση που πρέπει, ώστε να νιώσω ασφαλής», κατέληξε η 26χρονη, που δηλώνει πως δεν έχει χρήματα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συντρόφου της, ενώ δεν είχε και συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας.

Η νεαρή κοπέλα είχε χάσει προ ετών σε τροχαίο δυστύχημα τον αδερφό της…

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να επιβληθεί όρος στον κατηγορούμενο…

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, χαρακτηριστικό της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στο Αυτόφωρο Τριμελές ήταν ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, ζήτησε από το δικαστήριο να επιβληθεί ο όρος στον κατηγορούμενο της μη προσέγγισης στο σπίτι της συντρόφου του, αίτημα, ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό, καθώς, σύμφωνα με νομικές πηγές, δεν προβλέπεται εκ του νόμου.

Πάντως αναμένεται να ληφθεί μέριμνα, ώστε η αποχώρηση του 34χρονου από τη στέγη της συντρόφου του να γίνει χωρίς επεισόδια.

«Δεν υπάρχει γάμος. Θα απομακρυνθεί από το σπίτι και θα προσπαθεί να επικοινωνεί με το τέκνο.

»Δεν επιθυμεί να μένει στο οίκημα της συντρόφου του.

»Προσπάθησαν οκτώ χρόνια να συμβιώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

»Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος.

»Η συμβίωση είναι προβληματική», επισήμανε ο δικηγόρος.

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για συνηθισμένο καβγά ανάμεσα σε ζευγάρια και ότι δεν την απείλησε με κατσαβίδι, καθώς κατσαβίδι δεν βρέθηκε.

Είπε ακόμη πως από τη στιγμή που ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο πελάτης του δεν έφυγε από το σπίτι και δέχθηκε τον έλεγχο και τη σύλληψη.

Ο ίδιος ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι το κατσαβίδι είναι εργαλείο της δουλειάς του και πως ουδέποτε το έχει χρησιμοποιήσει εναντίον της.

«Δεν θα χτυπούσα ποτέ μια γυναίκα. Ποτέ δεν χτύπησα γυναίκα», φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, που είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Τέλος για το δίκυκλο ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι ανήκει στον 34χρονο, αλλά η άδεια κυκλοφορίας είναι στο όνομα της συντρόφου του.

Σχετικά άρθρα