Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμποτάζ με εκρηκτικό μηχανισμό στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

Σαμποτάζ με εκρηκτικό μηχανισμό στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγινα, Γιώργος Πατούλης, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Νέο κρούσμα δολιοφθοράς σημειώθηκε στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας. Ειδικότερα στις 20 Ιουλίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ενημερώθηκε προφορικώς από το λιμεναρχείο Σαλαμίνας ότι η Υπηρεσία τους έγινε αποδέκτης καταγγελίας περί πιθανής χρήσης εκρηκτικού μηχανισμού σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται τμήμα του ήδη ποντισμένου υποθαλάσσιου αγωγού, ενώ η λειτουργία του αγωγού συνεχίζεται κανονικά.

Ήδη χθες, Πέμπτη, κατόπιν σχετικών εντολών του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η ανάδοχος εταιρεία του έργου κινητοποίησε και απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV) στην περιοχή, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης.

Παράλληλα ξεκίνησε σχετική έρευνα για το συμβάν από το λιμεναρχείο.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας στην Χ.Θ. 0+300, δηλαδή σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή στο Περάνι Σαλαμίνας και βάθος -14,0 μέτρων, εντοπίστηκε σχετική διάρρηξη της προστασίας του αγωγού και μικρής έκτασης διαρροή νερού στη θάλασσα, εξαιτίας της χρήσης εκρηκτικών.

Στο σημείο αυτό η πλήρης προστασία του αγωγού είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η προστασία του αγωγού στη συγκεκριμένη θέση αποτελείται από λιθοστρώματα και το κέντρο της έκρηξης είναι μεταξύ δύο γειτονικών λιθοστρωμάτων.

Επιπλέον, βρέθηκε υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης (φυτίλι).

Ο ανάδοχος συνεχίζει την επιμελή διερεύνηση και αποτύπωση της έκτασης και σημασίας της διαπιστωθείσας βλάβης, με στόχο την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της βλάβης.

Με αφορμή το περιστατικό, ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

»Όσο και αν κάποιοι εμμένουν στο δρόμο της ανομίας, εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης».

Σχετικά άρθρα