Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάνος Δασκαλάκης: «Συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»

Μάνος Δασκαλάκης: «Συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Παιδοκτόνος, Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου,

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά» ήταν η πρώτη αντίδραση του στο άκουσμα του πόρισματος των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που περιγράφουν τη δολοφονία των κοριτσιών από ασφυξία.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το Mega, ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο πατέρας των τριών κοριτσιών δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα, ενώ δήλωσε έτοιμος να δηλώσει ξανά υποστήριξη κατηγορίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης:

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα.

»Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα.

»Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας.

»Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

Τι αναφέρει το πόρισμα

Το πόρισμα για τα δύο κορίτσια, είναι θετικό και αποδίδει με απόλυτη σαφήνεια τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία.

Κάποιος ή κάποια δηλαδή έφραξε τη μύτη και το στόμα των παιδιών, προκαλώντας τους έτσι τον ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα αναφέρεται ότι οι εκδορές που είχε μύτη της η Μαλένα φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου, η δηλητηρίαση και ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο, ενώ το πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Σε ό,τι αφορά τη Μαλένα, τα σπλάχνα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου διαστήματος και εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα επανεξεταστούν. Επιβεβαιώνεται η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος – πρώτου παθολογοανατόμου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου.

Για την Ίριδα, εξετάστηκαν τα σπλάχνα που είχαν εξεταστεί στα Ιωάννινα. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η αγενεσία φλεβόκομβου – πρώτης παθολογοανατόμου.

Το συμπέρασμα και για τα δύο παιδιά είναι η υποξία, δηλαδή η έλλειψη οξυγόνου, που μπορεί να προέρχεται από ασφυξία, λοίμωξη, δηλητηρίαση. Ωστόσο αν και δεν αποδεικνύεται, όλα τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της ασφυξίας.

Σχετικά άρθρα