Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σήκωναν” τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών

“Σήκωναν” τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παλαιό Φάληρο, Πλαστογραφία,

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία σπείρα κακοποιών που “σήκωναν” τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών, διαπράττοντας απάτες και πλαστογραφίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν στις 7 Οκτωβρίου στο Παλαιό Φάληρο 4 Έλληνες, εκ των οποίων δύο άνδρες 46 και 66 ετών, μια συμβολαιογράφος 47 ετών, και ένας 42χρονος που διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. Η αστυνομία διερευνά εκ νέου υπόθεση θανάτου 2 αδελφών με μεγάλη περιουσία, καθώς υπάρχουν υποψίες δολοφονίας.

Η εγκληματική ομάδα διέπραττε πλαστογραφίες πιστοποιητικών (πληρεξούσια, εξουσιοδοτήσεις, κλπ) θανόντων και δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, με σκοπό την ανάληψη μεγάλων χρηματικών σκοπών.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, ο 66χρονος μαζί με τον 42χρονο που αναζητείται μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας και επιχείρησαν να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ, με πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο. Ο 66χρονος μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα στις 7 Οκτώβρη και παρέλαβε επιταγή 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο 66χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 46χρονος και η 47χρονη συμβολαιογράφος.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια επιταγή 50.000 ευρώ, καθώς και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, σε βάρος των συλληφθέντων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Σχετικά άρθρα