Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο απολίτιστος που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα

Συνελήφθη ο απολίτιστος που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιδηψός, Αλβανοί, Αστυνομία, Βίντεο, Γάτα, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Συνελήφθη ο βάρβαρος, το απολίτιστο δίποδο, που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό και το έριξε στην θάλασσα, περιστατικό που έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γεγονός της σύλληψής του, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι.

»Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη.

»Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.

»Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται.

»Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα.

»Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Αλβανός ο δράστης

Ο δράστης είναι ένας 30χρονος Αλβανός.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι του, όπου του πέρασαν τις χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Ιστιαίας.

Το γατάκι είναι καλά στην υγεία του, όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της εν λόγω ταβέρνας στην Αιδηψό.

Εμπλέκεται αθλήτρια καράτε στο περιστατικό με τη γάτα;

Ένα ακόμα θέμα που προέκυψε νωρίτερα, είναι η πιθανή εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε.

Η είδηση προήλθε από ανάρτηση της σελίδας «Dog’s Voice» στο Instagram, μέσω της οποίας ανέφεραν πως «λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε @hellaskarate, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό».

Στη συνέχεια, η σελίδα αρχειοθέτησε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αναφέροντας πως «δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε διαδικτυακό λιντσάρισμα προσώπων καθώς το μοναδικό μας ζητούμενο εδώ είναι η απονομή δικαιοσύνης και η τιμωρία του δράστη».

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας, η οποία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Τι απάντησε ο δράστης

Ο φερόμενος ως δράστης απάντησε από το προφίλ του στο Instagram με διαδοχικά stories.

Ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είχαν πιει μερικές μπύρες και ότι δεν κλώτσησε αλλά έσπρωξε το γατάκι όχι στη θάλασσα, αλλά στα χαλίκια και από ύψος 20 εκατοστών.

Τα έβαλε με όσους του επιτέθηκαν στα social media λέγοντας ότι και αυτό είναι βία, ενώ σε μια σειρά από stories του, τα οποία στη συνέχει έσβησε, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί για την απαράδεκτη πράξη του και να επιτεθεί σε όσους τον έβριζαν, βρίζοντας και ο ίδιος χυδαία.

«Σιγά που το σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@@@», «Γυρνάτε και λέτε μ@@@@@@κιες παλιομ@@@@@ς», «που δώσαμε στο γατί 50 ευρώ ψάρια», είναι κάποια από αυτά που λέει στο δεύτερο βίντεο.

Αρχαίος νόμος των Ελλήνων

«Ζώα μη σίνεσθαι» («Μην κακομεταχειρίζεσθε τα ζώα»).

Αρχαίος Νόμος της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με την παράδοση παραδόθηκε από τη θεά Δήμητρα στον Τριπτόλεμο, σε πέτρινες πλάκες, μαζί με τις εντολές «να τιμάτε τους γονείς σας» και «να προσφέρετε φρούτα στους θεούς» και όχι θυσίες ζώων.

Οι ίδιοι νόμοι συνέχισαν να διδάσκονταν στους μυημένους στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου προσέρχονταν προς μύηση μόνο οι ελεύθεροι και χρηστοήθεις.

Αργότερα ο Σόλων, στη νομοθεσία που συνέταξε για τους Αθηναίους, διατήρησε τον νόμο «ζώα μη σίνεσθαι» ως άρθρο 253 της «Σολωνείου Νομοθεσίας» με τη ρητή εντολή «δεν επιτρέπεται σε κανέναν να βλάπτει τα ζώα».

Μετά από χιλιάδες χρόνια -δεν ξέρουμε πόσο αρχαίοι είναι οι νόμοι της Ελευσίνας, ίσως της Εποχής του Χαλκού- υστερημένοι από τη φιλοσοφία και την Ελληνική Παιδεία αγροίκοι ελληνόφωνοι συμπεριφέρονται ως βάρβαρα δίποδα.

Σχετικά άρθρα