Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Ρούλα Πισπιρίγκου «απολύτως δεμένη με ισχυρά στοιχεία»

H Ρούλα Πισπιρίγκου «απολύτως δεμένη με ισχυρά στοιχεία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Παιδοκτόνος, Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου,

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της. Ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από συνήγορος υπεράσπισης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», θα εξεταστεί από τους Αστυνομικούς για συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις και κακοποιητικές ενέργειες εις βάρος των τριών παιδιών της.

«Απολύτως δεμένη με ισχυρά στοιχεία»

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας δείχνει «απολύτως δεμένη με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατό της».

Η μικρή δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, της κεταμίνης, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο και θα εξεταστεί και το πώς βρέθηκε στα χέρια της 33χρονης.

«…θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…»

«…Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…», ανέφερε αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο Μάνος Δασκαλάκης και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διερευνηθεί πιθανός ρόλος τους στις δολοφονικές πράξεις, ή αν γνώριζαν κάτι για τα όσα συνέβησαν.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η υποψία των γιατρών»

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου μιλώντας στο Open σχολίασε πως οι γιατροί της πόλης νιώθουν «δικαιωμένοι», καθώς «από την πρώτη στιγμή υπήρχε η υποψία ότι κάτι συμβαίνει».

Όπως είπε, οι γιατροί προσπάθησαν να πείσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δει ψυχολόγο, αλλά παρενέβη ο Μάνος Δασκαλάκης:

«Υπήρχε μια μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς να πείσουν τη μαμά να δεχτεί ψυχολογική στήριξη.

»Δυστυχώς ο σύζυγος παρενέβη και το ζευγάρι αποφάσισε και είπε στους γιατρούς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προβούν σε κάποια τέτοια διαδικασία».

Σχετικά άρθρα