Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρόδος: Καταδικάστηκε ο 18χρονος που βίαζε τον 13χρονο αδελφό του

Ρόδος: Καταδικάστηκε ο 18χρονος που βίαζε τον 13χρονο αδελφό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποπλάνηση Ανηλίκου, Βιασμός, Δωδεκάνησα, Κακοποίηση Ανηλίκου, Ρόδος,

Σοκαρισμένη παραμένει η Ρόδος από την υπόθεση βιασμού του 13χρονου από τον ίδιο του τον αδερφό.

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε κράτηση 5 ετών σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 18χρονο κατηγορούμενο για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή απειλή και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και δη αδελφών.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του, αλλά και της παρακολούθησής του από ιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης.

Όπως σημειώνει, δε, η dimokratiki.gr, είχε προηγουμένως συμπληρώσει 6μηνο εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική σωφρονιστικού ιδρύματος.

Συγκατηγορούμενος του 18χρονου ήταν κι ένας συνομήλικος φίλος του, ο οποίος κατηγορήθηκε για συνέργεια σε βιασμό και για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη.

Το δικαστήριο τού επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα και συγκεκριμένα τον έθεσε υπό την επιμέλεια του επιμελητή ανηλίκων Δωδεκανήσου.

Ο 18χρονος είχε ομολογήσει την αιμομιξία, αρνούμενος ωστόσο τον βιασμό, καθώς ισχυρίστηκε ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του, ήταν με τη συναίνεσή του.

Αρνήθηκε επίσης ότι άσκησε βία, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η καταγγελία της μητέρας

Η φρικιαστική υπόθεση ήρθε στο φως το μεσημέρι της 20ής Αυγούστου του 2020 μετά την καταγγελία από τη μητέρα του 13χρονου ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του.

Όπως είπε, ο μεγαλύτερος γιος της, βίασε τον 13χρονο (και τα δύο παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα), παρουσία του 18χρονου, καταγγέλλοντας ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από έναν χρόνο, ενώ η κακοποίηση είχε καταγραφεί μάλιστα από το κινητό 47χρονου συγγενή της.

Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των κατηγορούμενων, κατάσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι, ένα παιδικό εσώρουχο, δύο κινητά τηλέφωνα και έναν φορητό υπολογιστή.

Παράλληλα, μετέβησαν και σε μια καλύβα, όπου καταγγέλθηκε ότι διεπράχθη ο βιασμός, ωστόσο δεν εντόπισαν ευρήματα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ φέρεται να επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά και έναντι της ανήλικης αδελφής του. Από την πλευρά του, ο 18χρονος φίλος του προανακριτικώς ισχυρίστηκε ότι είδε το περιστατικό αλλά δεν ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Σχετικά άρθρα