Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικός βιασμός Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος καταγγέλλει λάθη – «Στο ΑΠΘ ανιχνεύεται το χάπι βιασμού»

Ομαδικός βιασμός Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος καταγγέλλει λάθη – «Στο ΑΠΘ ανιχνεύεται το χάπι βιασμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Γεωργία Μπίκα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Ομαδικός Βιασμός,

Την άποψη ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στην διαδικασία των εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, λίγες ώρες πριν παραλάβει η ανακρίτρια σε σφραγισμένο φάκελο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της κοπέλας.

«Από ό,τι κι εγώ ακούω και τις πληροφορίες που έχω, δεν είναι φημολογία, βρέθηκαν αυτά τα οποία σωστά λέτε (σ.σ. dna από έναν άνδρα στα ρούχα της 24χρονης) και βέβαια αυτό δεν αποδεικνύει πως δεν συμμετείχε και κάποιος άλλος, αλλά ούτε αποδεικνύει πως έγινε κάτι που συνιστά βιασμό, για να είμαι δίκαιος προς όλες τις πλευρές» εξήγησε.

Γιατί ήταν απαραίτητο να σταλούν οι εξετάσεις στη Βέρνη;

Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί εστάλη το δείγμα στη Βέρνη, ενώ από 7/2/20 στο ΑΠΘ υπάρχει ένα «τέλειο μηχάνημα» που ανιχνεύει το χάπι βιασμού (που είναι σε σκόνη) από μία τρίχα καθώς όπως είπε υπάρχει ένα τοξικολογικό εργαστήριο και στο Υπ. Δικαιοσύνης και στο διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

«Δεν διαθέτουν τα μηχανήματα που ανιχνεύουν αυτές τις ουσίες;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας πως το δείγμα δεν πήγε ποτέ εκεί.

«Θέμα είναι η εξέταση της τρίχας, να ρωτήσουμε γιατί δεν ερευνούν και τις ουσίες από την τρίχα» πρόσθεσε.

«Τα αποτελέσματα αναμένονται θεωρητικά σήμερα» ανέφερε για τις τοξικολογικές εξετάσεις στον ALPHA, αν και ο ίδιος πιστεύει πως τη Δευτέρα θα δοθούν και θα είναι στη διάθεση της ανακρίτριας.

«Θα δοθεί το πόρισμα και του εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης και από τη Βέρνη, θα είναι ενιαία τα αποτελέσματα και το συνοδευτικό κείμενο» επεσήμανε.

Η ανακρίτρια καλεί συνεχώς μάρτυρες

Ακόμη, υποστήριξε πως θα υπάρξουν κι άλλες καταθέσεις στην πολύκροτη υπόθεση καθώς οι ανακρίτρια καλεί συνεχώς μάρτυρες.

Τέλος, ισχυρίστηκε πως υπάρχει καθυστέρηση και παραλείψεις στις έρευνες, καθώς δεν πήραν αίμα από τη 24χρονη μιας και μετά από 18 ώρες οι ουσίες φεύγουν.

Επίσης, πάρθηκαν ούρα που καθυστερεί η απάντηση και όλη η Ελλάδα περιμένει εναγωνίως για την σοκαριστική υπόθεση, ενώ από την τρίχα απαντήσεις δίνονται μέχρι και δύο μήνες μετά.

Σχετικά άρθρα