Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Κύκλωμα μαστροπείας «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια και μαθήτριες

Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Κύκλωμα μαστροπείας «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια και μαθήτριες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Γεωργία Μπίκα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Ομαδικός Βιασμός, Πορνεία,

Ο ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος στην καταγγελία βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, υπόθεση η οποία αποδεικνύεται πως έχει πολλές προεκτάσεις, Νίκος Διαλυνάς, κατέθεσε στον Άγγελο Καμηλάρη, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, επώνυμη καταγγελία γυναίκας, που αναφέρεται σε κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια -ακόμη και μαθήτριες μέσω σχολικών εκδρομών– και τα διοχετεύει σε πάρτι.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της καταγγέλλουσας που περιήλθαν σε γνώση του -διά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- ο ποινικολόγος έκανε λόγο για «κύκλωμα που απαρτίζεται από τρεις ομάδες, δρα στη Θεσσαλονίκη, κι όχι μόνο και ο φερόμενος ως αρχηγός της μίας εξ αυτών (των ομάδων) είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανήλικων μαθητριών και μαθητών, κυρίως από ιδιωτικά σχολεία και μέσω αυτών των εκδρομών γινόταν -και εξ αυτού του λόγου- αλίευση κοριτσιών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ποινικολόγο, το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ως μέτοχος στο καφέ- μπαρ της Θεσσαλονίκης (σ.σ. «Αχίλλειον»), στο οποίο σύχναζε η 24χρονη κι εργαζόταν ο άνθρωπος που την κάλεσε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο, όπου εκείνη καταγγέλλει ότι βιάστηκε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς, τα στοιχεία που προσκόμισε στον εισαγγελέα εφετών -αρμόδιο για την παράλληλα έρευνα που διενεργείται όσον αφορά τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών, με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης- περιλαμβάνουν ονόματα προσώπων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

«Έχω σοκαριστεί από όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στην κατοχή μου», είπε και στο Thesstoday.gr ο κ. Διαλυνάς.

«Με δέλεαρ την “καλή ζωή”, το εύκολο χρήμα και τη γνωριμία με “επώνυμους”, τα μέλη των κυκλωμάτων της νύχτας φέρεται ότι είχαν στήσει μία επιχείρηση “αλίευσης” μαθητριών που εντόπιζαν κατά τη διάρκεια των πενθήμερων εκδρομών ιδιωτικών λυκείων.

»Ένας εκ των ιδιοκτητών γνωστού τουριστικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης- ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται ως επικεφαλής ενός από τα κυκλώματα μαστροπείας που, όπως καταγγέλλεται, δρουν στη νύχτα- αναλάμβανε τη διοργάνωση των εκδρομών αλλά και των πάρτι αποφοίτησης.

»Εκεί, οι άνθρωποί του “ψάρευαν” κοπέλες στις οποίες πλάσαραν ναρκωτικά και όταν διασφάλιζαν τον εθισμό τους, τις προωθούσαν σε πάρτι οργίων και στη συνέχεια στην εκπόρνευση».

Αναφερόμενος στην καταγγέλλουσα, που τού προσκόμισε τα παραπάνω στοιχεία για το φερόμενο κύκλωμα, ο ποινικολόγος είπε ότι «γνωρίζει από μέσα τα πράγματα, όπως επίσης γνωρίζει κι άλλες γυναίκες […] που έχουν βιαστεί και ταλαιπωρήθηκαν με άλλους τρόπους…

»Το άτομο αυτό καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, μαστροπείας, διακίνησης ναρκωτικών, παράνομου τζόγου και φοροδιαφυγής».

Στο thesstoday, είπε ακόμα σχετικά με την καταγγελία:

«Το άτομο που μου προσκόμισε τις καταγγελίες μου ανέλυσε τη διάρθρωση αυτών των εγκληματικών κυκλωμάτων αναφέροντας ως αρχηγούς γνωστά πρόσωπα της νύχτας.

»Ως μέλη χρησιμοποιούνται άτομα στα οποία δίνεται ένα μικρό ποσοστό μετοχών, της τάξης του 3-5% από κεντρικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν ως “βιτρίνα” για τη διενέργεια μίας σειράς εγκληματικών πράξεων.

»Μεταξύ των πληροφοριών μάλιστα γίνεται αναφορά και σε κάποια από τα πρόσωπα που “γνωρίσαμε” από την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας και φέρονται να συμμετείχαν στο πάρτι το οποίο οργανώθηκε, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα του ξενοδοχείου».

Συμπλήρωσε δε, ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης καταγγελίας κατατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ αντίγραφό της θα αποσταλεί και στην Κυπριακή Αστυνομία και περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των κυκλωμάτων της νύχτας στα οποία εμπλέκονται επώνυμοι επιχειρηματίες, μπράβοι αλλά και αστυνομικοί.

«Μου καταγγέλθηκε η εμπλοκή αστυνομικών οι οποίοι είτε παρέχουν προστασία σε μαγαζιά είτε εργάζονται στην υποδοχή.

»Το σοβαρότερο όμως είναι ότι οι περισσότεροι έχουν αναλάβει, με αντάλλαγμα υψηλές οικονομικές απολαβές να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ».

Σχετικά άρθρα