Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η σύζυγος του ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση 14χρονη

Τι είπε η σύζυγος του ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση 14χρονη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αποπλάνηση Ανηλίκου, Αττική, Βιασμός, Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερέας, Κακοποίηση Ανηλίκου, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατήσια, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας  37χρονος ιερέας που λειτουργούσε σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια κατηγορείται ότι βίασε μια ανήλικη κοπέλα που τώρα είναι 16 ετών, όταν εκείνη ήταν 13. Την καταγγελία έκανε η ίδια στην αστυνομία μαζί με τους γονείς της.

Όπως αποκαλύφθηκε ο ιερέας από το 2019 μέχρι και τον Μάϊο του 2020, τη βίαζε μετά από κάθε κατήχηση. Δε σταματούσε επίσης να της στέλνει φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα. Και φυσικά είχε ζητήσει από το παιδί η σχέση τους να μείνει επτασφράγιστο μυστικό.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον έθεσε ήδη σε αργία. Την ίδια στιγμή η σύζυγος του ιερέα είναι συγκλονισμένη και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την τροπή των γεγονότων και τις αποκαλύψεις που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Στην πρώτη της δήλωση στους δημοσιογράφους μετά τις αποκαλύψεις είπε: «Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας. Δυστυχώς, δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε κάτι και δεν μπορούμε να απαντήσουμε πουθενά ακόμα. Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση».

Η γειτονιά

Στη γειτονιά που ιερουργούσε ο ιερέας οι άνθρωποι και όσοι πήγαιναν στην εκκλησία του, έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλούν μάλιστα για μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια και για έναν «εξαιρετικό και δραστήριο άνθρωπο» Μάλιστα λένε ότι τα έχασαν» όταν έγινε γνωστή η υπόθεση.

Βαριές κατηγορίες

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι από τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται πως εκμυστηρεύτηκε στη θεία της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό.

Αμέσως την υπόθεση που έφθασε ταχύτατα στις Αρχές ανέλαβε με προανάκριση το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο χθες διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Ο κληρικός μετήχθη σήμερα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Στο πλευρό του βρέθηκε στα δικαστήριο η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Σχετικά άρθρα