Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριά κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση 14χρονη

Βαριά κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση 14χρονη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αποπλάνηση Ανηλίκου, Αττική, Βιασμός, Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερέας, Κακοποίηση Ανηλίκου, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Βαριά κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση 14χρονο κορίτσι στην εκκλησία που λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια.

Ο 37χρονος, που είναι πατέρας τριών παιδιών πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Σε αργία ο κληρικός

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κληρικός ετέθη αυτομάτως σε αργία και παράλληλα η Αρχιεπισκοπή κίνησε ήδη τη διαδικασία παραπομπής του στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη. Η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη θα κινηθεί παράλληλα με την ποινική.

Σοκάρουν οι καταγγελίες της ανήλικης

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16.

O ιερέας αρχικά φέρεται να ζητούσε γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού και στη συνέχεια τη «βομβάρδιζε» με δικές του άσεμνες εικόνες.

Παράλληλα, όπως κατέθεσε η ανήλικη στην αστυνομία, ο κατ’ επανάληψη βιασμός είχε λάβει χώρα τόσο σε χώρους του ναού όσο και σε άλλα μέρη.

Σχετικά άρθρα