Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πυγμάχος που εκτελέστηκε στο Γαλάτσι ήταν κολλητός με τον «Κεφάλα» που σκότωσαν στη Μεταμόρφωση

Ο πυγμάχος που εκτελέστηκε στο Γαλάτσι ήταν κολλητός με τον «Κεφάλα» που σκότωσαν στη Μεταμόρφωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αττική, Γαλάτσι, Δολοφονίες, Μαφία, Πυγμαχία,

Στο Γαλάτσι ένας 35χρονος πυγμάχος έγινε στόχος μαφιόζικης επίθεσης το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ώρα που ο άνδρας έμπαινε σε γυμναστήριο – κλαμπ μποξ, στην οδό Εκάβης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Έχει δεχθεί τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες και εξέπνευσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν ότι το θύμα διατηρούσε στενή σχέση με έναν άλλο πυγμάχο, ο οποίος και αυτός δολοφονήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος ήταν υπό την προστασία του 58χρονου «θείου» του, Κεφάλα, όπως ήταν το ψευδώνυμό του, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 15 Μαΐου έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση.

Σημειώνεται πως ο 35χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2011, όταν το όνομα του μαζί με αυτό του «θείου» του βρέθηκε σε δικογραφίες για εκβιασμό καταστηματαρχών στη Δυτική Αττική.

Μάλιστα ο «θείος» του φέρεται να είχε σχέσεις με άτομα που είχαν δολοφονηθεί στο παρελθόν.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι πρόκειται για ακόμα ένα συμβόλαιο θανάτου ανάμεσα στον αδυσώπητο πόλεμο των μελών της «greek mafia».

Πρόκειται για τον τρίτο μάλιστα πυγμάχο που δολοφονείται το τελευταίο 7μηνο.

Ποιος ήταν ο «Dirty Harry»

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης του 35χρονου Χ.Κ., έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Εκάβης 39. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα βρισκόταν έξω από το γυμναστήριο αθλητικού ομίλου πυγμαχίας όταν δέχτηκε 4 σφαίρες από δύο αγνώστους, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή.

Συγκεκριμένα, το θύμα πάρκαρε το μηχανάκι του έξω από το γυμναστήριο και καθώς έμπαινε τον πλησίασε πεζός ο δράστης, τον πυροβόλησε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, τρέχοντας, επιβιβάστηκε σε μηχανή στην οποία τον περίμενε συνεργός του και διέφυγαν. Στο σημείο βρέθηκαν 7 κάλυκες.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το θύμα ήταν σεσημασμένος και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Το όνομα του 35χρονου πυγμάχου με το προσωνύμιο «Dirty Harry», εμπλεκόταν στη δικογραφία για το κύκλωμα μπράβων που δρούσαν τη νύχτα και βγήκε στο φως της δημοσιότητας το 2011.

Ο Χ.Κ. μάλιστα, στις 7 Δεκεμβρίου 2008, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα 91 κ., βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη (σ.σ.: πρόκειται για το αναβολικό με το οποίο βρέθηκε ντοπέ ο Καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988).

«Θείος» του (όπως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά, καθώς τον είχε από μικρό στην ομάδα, χωρίς να έχουν συγγένεια) ήταν ο 58χρονος γνωστός με το παρατσούκλι «Κεφάλας», που είχε δολοφονηθεί τον περασμένο Μάιο στη Μεταμόρφωση.

Ο «θείος» του ο… «Κεφάλας»

Στην ίδια δικογραφία, αρχηγός της εκβιαστικής ομάδας φερόταν ο 58χρονος Μ.Κ., γνωστός με το προσωνύμιο «Κεφάλας», ο οποίος δολοφονήθηκε στις 15 Μαΐου 2021, με έξι σφαίρες έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση.

Και ο 58χρονος, ήταν πρώην πυγμάχος γνωστού αθλητικού σωματείου, που είχε απασχολήσει για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών να είχε σχέσεις τόσο με τον Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, γνωστό με τα προσωνύμια «Σαγόνιας» ή «Σατανάς», μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου «Συνδικάτου του εγκλήματος», που δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα Βριλήσσια, όπως επίσης και με τον Θέμη Καλαποθαράκο τον λεγόμενο «Capo dei Capi» (Αφεντικό των αφεντικών) ο οποίος είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ στις 25 Ιουλίου του 2000 με 60 σφαίρες ενώ οδηγούσε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Μαραθώνα.

Οι συγκεκριμένες σχέσεις του 58χρονου «Κεφάλα» επιβεβαιώνουν την αρχική εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. ότι η δολοφονία του είναι ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου που εμπλέκονται άνθρωποι της νύχτας.

Σημειώνεται ότι ο «πόλεμος της νύχτας» βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία τρία χρόνια, με τουλάχιστον 22 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο 58χρονος «Κεφάλας» ήταν γνώριμος στις Αρχές και είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το όνομα του υπήρχε σε δικογραφία που υποβλήθηκε το 2011, ως ηγέτης ομάδας που πουλούσε προστασία σε μαγαζιά στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Κηφισιάς.

Μάλιστα, το 2007 είχε κατηγορηθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για αρπαγή και ξυλοδαρμό άνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θύμα είχε αρνηθεί να πληρώσει λογαριασμό για λουλούδια σε νυχτερινό κέντρο, ενώ είχε βγάλει και όπλο.

Την επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είχε αναθέσει στον 58χρονο να τον εντοπίσει και να τον χτυπήσει καθώς αρνήθηκε να πληρώσει την οφειλή του.

«Καρμπόν» δολοφονία άλλου πυγμάχου

Η δολοφονία του 35χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι, έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, που καταγράφηκε στις 31 Μαΐου 2021, έξω από γυμναστήριο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη.

Οι δράστες είχαν προσεγγίσει με αυτοκίνητο και είχαν πυροβολήσει εναντίον του τουλάχιστον 14 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ.

Ο 39χρονος πυγμάχος ήταν ο μεγάλος νικητής ριάλιτι επιβίωσης και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 150.000 ευρώ, ενώ στο παρελθόν είχε δεσμό και με γνωστή Star Ελλάς του 2008.

Το θύμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης στις 9 Σεπτεμβρίου 2000, κατά τη διάρκεια φιλικού πυγμαχικού αγώνα είχε ρίξει αναίσθητο στο ρινγκ τον 18χρονο πυγμάχο Θανάση Μηλιόρδο, κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα.

Ο νεαρός πυγμάχος θα ξεψυχήσει στο νοσοκομείο του Ρίου, 6 ημέρες αργότερα.

Ο Μπερδέσης, αλλά και ο διαιτητής του αγώνα θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όμως θα αθωωθούν στο εφετείο.

Στις 14 Απριλίου 2005, ο Ανδρέας Παΐζης, πρώην πυγμάχος αρχινονός της Αχαΐας, γνωστός με το προσωνύμιο «Λιοντάρι», πέφτει νεκρός έχοντας δεχτεί 13 σφαίρες έξω από τη λέσχη του στην Τριών Ναυάρχων.

Η δολοφονία του αρχιμαφιόζου, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, στην νύχτα της Πάτρας, με την δημιουργία νέων υποομάδων εκβιαστών και «απόβαση» μπράβων από την Αθήνα.

Δύο δικογραφίες και δύο κύματα συλλήψεων οδήγησαν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου συνολικά 26 άτομα, ανάμεσα τους και τον Τάσο Μπερδέση, που αθωώθηκε στο εφετείο.

Στις 20 Απριλίου 2013, δύο ακόμη δολοφονίες θα προκαλέσουν συλλήψεις μεταξύ των οποίων και τον Τάσο Μπερδέση.

Ο βασικός ύποπτος των δολοφονιών στον Άγιο Δημήτριο Αττικής μαζί με 5 ακόμα άτομα, κατηγορούμενα για υπόθαλψη εγκληματία.

Ανάμεσα τους ο πυγμάχος και η σύντροφος του εστεμμένη σταρ Ελλάς το 2008.

Το ζευγάρι κρίθηκε αθώο, καθώς δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι οι Αρχές αναζητούσαν τον φερόμενο δράστη.

Σχετικά άρθρα