Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Πέτρος Φιλιππίδης,

Την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη για τρία κακουργήματα αποφάσισε με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση καταλήγουν ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό που τελέσθηκε το 2008, και δύο απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Οι μαρτυρίες

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 συναντήθηκε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο.

Σύμφωνα όμως με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν προχώρησε παρά την θέλησή της στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού.

Στην προκειμένη περίπτωση η καταγγέλλουσα κατέθεσε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος της ζήτησε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της.

Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του.

«Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία.

»Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι τον Αύγουστο του 2014 συναντήθηκε με τον ηθοποιό για να συζητήσουν για δουλειά.

Όταν στη συνέχεια όμως η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Σχετικά άρθρα