Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Δύο νεαρές γυναίκες κατήγγειλαν τους ξυλοδαρμούς τους στην Αστυνομία – Συνελήφθησαν οι σύζυγοι

Κρήτη: Δύο νεαρές γυναίκες κατήγγειλαν τους ξυλοδαρμούς τους στην Αστυνομία – Συνελήφθησαν οι σύζυγοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Ενδοοικογενειακή Βία, Κρήτη,

Πριν καλά καλά στεγνώσουν τα δάκρυα για τον άδικο χαμό της 48χρονης που κατακρεουργήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Ιεράπετρα από τον πρώην σύζυγό της, δύο ακόμη περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε χωριά της Μεσαράς, έρχονται να καταδείξουν το μέγεθος του προβλήματος, που συχνά μένει καλά κρυμμένο πίσω από πόρτες και στόματα που παραμένουν κλειστά.

Τα δύο περιστατικά συνέβησαν την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, σε χωριά των δήμων Φαιστού και Γόρτυνας και καταγγέλθηκαν από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα της βίαιης συμπεριφοράς των συζύγων τους, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Μάλιστα, στη μία περίπτωση, 23χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και βιασμού από τον 32χρονο σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να την κλείδωσε στη συνέχεια στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα, η 23χρονη, χθες το βράδυ, όταν κατάφερε να βγει από το σπίτι, σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, και λίγο πριν από τη λήξη του αυτοφώρου, απευθύνθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου.

Εκεί κατήγγειλε ότι το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους απουσίαζαν από το σπίτι, ορμώμενος από ζήλια και εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ο σύζυγός της την χτύπησε με τα χέρια και με τα πόδια σε διάφορα σημεία του σώματός της, προκαλώντας της τραύματα, την εξύβρισε, την απείλησε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά και στη συνέχεια τη βίασε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, την κλείδωσε στη συνέχεια στο σπίτι, από το οποίο κατάφερε να βγει χθες και να καταγγείλει το συμβάν. Ο 32χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Λίγο νωρίτερα από το καταγγελλόμενο περιστατικό, ένα άλλο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας φέρεται να εκτυλισσόταν λίγες δεκάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, σε χωριό του δήμου Φαιστού.

Όπως κατήγγειλε 29χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, το μεσημέρι της 3ης Νοεμβρίου ο 33 ετών σύζυγός την έπιασε από το λαιμό, προκαλώντας της σωματικές βλάβες και την εξύβρισε.

Ο ίδιος συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι σε αυτήν την περίπτωση, σε αντίθεση με την πρώτη, δεν υπάρχουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, υποβλήθηκε αίτημα ενεργοποίησης της διαδικασίας της ποινικής διαμεσολάβησης.

Το αίτημα υπέβαλε ο δικηγόρος του 33χρονου, Βαγγέλης Στρατουδάκης, το οποίο αποδέχθηκε η 29χρονη υπό τους όρους: να μην επαναληφθεί οποιοδήποτε σκηνικό βίας και έντασης σε βάρος της και ο 33χρονος να παρακολουθήσει συνεδρίες από ψυχολόγο που θα του ορίσει το δικαστήριο.

Σχετικά άρθρα