Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιστολίδι στο Πέραμα: Την Τετάρτη απολογούνται οι επτά αστυνομικοί – Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Πιστολίδι στο Πέραμα: Την Τετάρτη απολογούνται οι επτά αστυνομικοί – Κρατούνται στη ΓΑΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αττική, Ομάδα ΔΙΑΣ, Πειραιάς, Πέραμα, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.

Πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου και ταυτόχρονα την πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή την αιματηρή καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ζητεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ η επιχειρησιακή αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα.

»Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Σχετικά άρθρα