Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία Δώρας Ζαχαριά: Σχεδίαζε από καιρό να τη σκοτώσει

Δολοφονία Δώρας Ζαχαριά: Σχεδίαζε από καιρό να τη σκοτώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Δωδεκάνησα, Θεοδώρα Ζαχαριά, Ρόδος,

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη στυγερή δολοφονία της Δώρας Ζαχαριά από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της Κώστα Μ. στη Ρόδο.

Ο 40χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας φαίνεται πως σχεδίαζε από καιρό να κόψει το νήμα της ζωής τής άτυχης Δώρας και έψαχνε τρόπο να εξασφαλίσει ατράνταχτο άλλοθι που θα τον τοποθετούσε κάπου μακριά την ώρα του φονικού.

Σύμφωνα με την espressonews, όπως κατήγγειλε παλιός γνωστός του φονιά, με τον Κώστα γνωρίζονταν από παιδιά, αλλά είχαν να μιλήσουν σχεδόν μία 20ετία.

Παρʼ όλʼ αυτά, απευθύνθηκε σε εκείνον για να τον βοηθήσει στο σχέδιό του.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας τού τηλεφώνησε και του ζήτησε να παραποιήσει το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που είχε βάλει στο σπίτι του.

Όπως είπε, ήθελε να αλλάξει την ημερομηνία στο καταγραφικό, γυρνώντας τη δύο ημέρες πίσω, δηλαδή στο μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν έστησε το καρτέρι θανάτου στην άμοιρη 32χρονη.

Αυτό που σκόπευε να πετύχει ήταν οι κάμερες να δείχνουν ότι τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν στο σπίτι του!

Ο καταγγέλλων εξήγησε σε τηλεοπτικό κανάλι πως όσα άκουσε του προξένησαν περιέργεια, γιατί δεν ήξερε για ποιον λόγο ο παλιός του γνώριμος του ζητούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Η δικαιολογία που προέβαλε ο 40χρονος ήταν πως τάχα είχε κάποια προβλήματα με την πρώην σύζυγό του και ήθελε να φαίνεται ότι βρισκόταν στο σπίτι του.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να του αναφέρει και τη σχέση του με τη Δώρα, λέγοντάς του ότι είναι πολύ σοβαρή κοπέλα.

Όμως, ο μετέπειτα δολοφόνος και αυτόχειρας του τηλεφώνησε ξανά και του είπε ότι τελικά δεν τον ενδιέφερε το θέμα της κάμερας και πως δεν θα χρειαζόταν τη βοήθειά του.

«Δεν είχα καταλάβει τι ήθελε να κάνει.

»Χθες έμαθα για το έγκλημα και την αυτοκτονία κι έπεσα από τα σύννεφα» είπε ο παιδικός φίλος του 40χρονου.

Όλα όσα είπε ο συγκεκριμένος άνδρας δείχνουν ότι αρχικά ο Κώστας Μ. δεν είχε σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή του, μην μπορώντας να ζήσει χωρίς την αγαπημένη του, όπως έγραφε στο σημείωμα που άφησε, αλλά το αρχικό του σχέδιο ήταν να αφαιρέσει τη ζωή της εκπαιδευτικού και να τη… σκαπουλάρει! Αγνωστο γιατί, όμως, το ματαίωσε.

Στο μεταξύ, όσο περνούν οι μέρες ξετυλίγονται κι άλλες πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι ήταν εξαιρετικά χειριστικός, υπερβολικά εμμονικός και, όπως αποδείχτηκε, πολύ επικίνδυνος.

Τις ξυλοκοπούσε

Εξάλλου, δύο γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του 40χρονου είχαν φτάσει στο σημείο να πάνε ακόμα και στην Αστυνομία για να τον μηνύσουν, επειδή τις ξυλοκοπούσε και τις απειλούσε.

Μάλιστα, μία από αυτές κάλεσε τις γυναίκες που δέχονται βία ή απειλές από τους συντρόφους τους «να φεύγουν αμέσως και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

Όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» μία γυναίκα που είχε τέσσερις μήνες σχέση με τον 40χρονο σοκάρουν, καθώς συνειδητοποίησε με τρόμο ότι πριν από ακριβώς έναν χρόνο θα μπορούσε να ήταν εκείνη στη θέση της Δώρας.

«Μένω στα 300 μέτρα, εκεί στο Ροδίνι που έγινε το συμβάν.

»Άκουσα να μιλούν για λευκό αυτοκίνητο και καραμπίνα κι αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Κώστα.

»Γιατί είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες έδενε το παζλ.

»Άκουσα για 31χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα γιʼ αυτό.

»Εκείνα τα λεπτά που έβγαιναν οι πληροφορίες μιλούσα με έναν φίλο του, τα συνδυάσαμε και σιγουρευτήκαμε ότι ήταν αυτός» είπε, μεταξύ άλλων, η κοπέλα και προσέθεσε:

«Στους τρεις μήνες με χτύπησε και μου πήρε και το κινητό.

»Μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης, αλλά και παλαιότερα»!

Το άγριο φονικό που έχει «παγώσει» την Ελλάδα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο άνδρας, με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση εννέα μηνών αλλά είχαν χωρίσει, τη σκότωσε εν ψυχρώ με δύο πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα.

«Χωρίς την καλή μου, δεν έχει νόημα να ζω» έγραφε στο αιματοβαμμένο σημείωμα που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στην Κρεμαστή, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας την ίδια καραμπίνα στον εαυτό του.

Η αδικοχαμένη Δώρα, με το όμορφο χαμόγελο και την αγάπη για τη ζωή, «έβλεπε» τον θάνατό της και, μάλιστα, είχε εκμυστηρευτεί τους φόβους της σε φίλη της, ότι θα γίνει κι αυτή θέμα στις ειδήσεις ως θύμα γυναικοκτονίας, όπως η Καρολάιν και η Γαρυφαλλιά!

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, συγγενείς του δολοφόνου και αυτόχειρα οδήγησαν τον Κώστα Μ. στην τελευταία του κατοικία, ενώ μετά θα ακολουθούσε η κηδεία της Δώρας.

Σχετικά άρθρα