Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικογενειακή υπόθεση τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα

Οικογενειακή υπόθεση τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Θάνος Πλεύρης, Θεσσαλία, Καρδίτσα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Σέρρες, Υπουργείο Υγείας,

Χαρακτηριστικά… οικογενειακής υπόθεσης φαίνεται -από τα μέχρι στιγμής στοιχεία- ότι έχει το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικητική υπάλληλος που αναζητείται ως αυτουργός της απάτης, είναι ένα από τα εννέα παιδιά οικογένειας με καταγωγή από τις Σέρρες.

Περισσότεροι από τους 30 σε σύνολο περίπου 44 μαϊμού εμβολιασμών είναι συγγενείς και μέλη της οικογένειάς της, γεγονός που μπορεί να απομακρύνει, τελικά, το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος πλαστών εμβολιασμών.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμπλοκή μιας νοσηλεύτριας είναι ακούσια, καθώς περιορίζεται στο γεγονός ότι η διοικητική υπάλληλος, εν αγνοία της νοσηλεύτριας, χρησιμοποιούσε το tablet της με τους κωδικούς που είχε αποθηκεύσει.

Πλεύρης: Διώξεις κατά όσων έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό

Διώξεις κατά όσων έλαβαν πλαστό πιστοποιητικών εμβολιασμού, ζήτησε να ασκηθούν ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο τα τελευταία 24ωρα, με τα δεκάδες «μαϊμού» πιστοποιητικά στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, «το σύστημα “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο και οι όποιες περιπτώσεις υπάρχουν είναι λίγες», προσθέτοντας παράλληλα ότι η υπόθεση στην Καρδίτσα συνδέεται με μία υπάλληλο.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο υπουργός Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις.

Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες και με τις δύο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε το εμβόλιο της Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση.

«Η ιδιαιτερότητα του κέντρου Υγείας Παλαμά είναι ότι ήταν το μοναδικό κέντρο πλησίον των άλλων που είχε εμβόλια Pfizer.

»Υπήρχε λοιπόν μια αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο κι έχουμε καταγράψει γύρω στις 5.000 αλλαγές ταχυδρομικού κώδικα, αλλά δε μας ανησυχεί γιατί οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει σε χρόνο που δεν υπήρχε καθόλου συζήτηση κυρώσεων οποιαδήποτε υποχρεωτικότητας.

»Άρα, δεν είχε κανένας λόγο να θέλει να έχει ένα πιστοποιητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε δε ότι αν η έκδοση των πιστοποιητικών έγινε έναντι αντιτίμου, είναι θέμα έρευνας της εισαγγελίας και της ΕΔΕ.

Ο υπουργός αποκάλυψε επίσης, ότι πέρα από τις περιπτώσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμών, στο υπουργείο Υγείας έχουν φτάσει και καταγγελίες και για «μαϊμού» δηλώσεις νόσησης, οι οποίες όπως τόνισε, θα πρέπει να ενταφιαστούν.

«Σεβόμαστε απόλυτα την επιθυμία κάποιου να μην εμβολιαστεί και τους 6.500 υγειονομικούς που θέσαμε σε αναστολή αυτές τις ημέρες και τους έχουμε δώσει τη δεύτερη ευκαιρία με την τροπολογία που ψηφίζεται αύριο να επιστρέψουν αν κάνουν το εμβόλιο.

»Ωστόσο, δεν σεβόμαστε και εξετάζουμε άτομα που ψευδώς έχουν δηλώσει ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να παίρνουν το εξάμηνο και να βρίσκονται στο σύστημα Υγείας.

»Υπάρχουν δηλαδή καταγγελίες για μαϊμού δηλώσεις νόσησης.

»Θέλω να πω ότι για αυτές τις περιπτώσεις, κινούνται όλες οι διαδικασίες για να απολυθούν», ξεκαθάρισε.

«Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί.

»Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους.

»Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Η υπόθεση με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν αδιάθετα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας, από τους κωδικούς των οποίων προέκυπτε ότι αυτά είχαν γίνει σε συγκεκριμένους πολίτες.

Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορωνοιού σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους.

Σχετικά άρθρα