Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν αρχιμανδρίτη, πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών

Συνέλαβαν αρχιμανδρίτη, πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, Αστυνομία, Γηροκομείο Αθηνών, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,

Στη σύλληψη του προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών (Ελεήμων Εταιρία Αθηνών) προέβησαν άνδρες της Αστυνομίας για χρέη προς το Δημόσιο. Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανεκτέλεστο ένταλμα προσωποκράτησης.

Το tribune.gr σας είχε ενημερώσει από τις 29 Σεπτεμβρίου για την επικείμενη σύλληψη με το άρθρο «Ποιον ανώτερο κληρικό αναζητούν οι Αρχές;»

Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω ένταλμα αφορούσε οφειλές εκατομμυρίων ευρώ του Γηροκομείου Αθηνών προς την Εφορία, ενώ ελέγχεται η πληροφορία ότι υπάρχει και δεύτερο για ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Προκόπιος Μπούμπας μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψή του στην Ευελπίδων για να περάσει από την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο επικεφαλής του Γηροκομείου Αθηνών δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές και την κοινή γνώμη, καθώς βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Προϊσταμένης της Ελένης Ράικου για για σωρεία σκανδάλων και όργιο κακοδιαχείρισης των κληροδοτημάτων του ιδρύματος.

Πρόκειται για ανυπολόγιστη περιουσία με περισσότερα από 700 ακίνητα. Και παρά την ύπαρξή της, επί των ημερών του Προκόπιου Μπούμπα το Γηροκομείο έχει φτάσει να παίζει κορώνα γράμματα την λειτουργία του καθημερινά, με χρέη εκατομμυρίων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους να έχουν φτάσει να μένουν απλήρωτοι ακόμα και 30 μήνες και να παίρνουν μέρος των δεδουλευμένων τους μόνο με δικαστικές αποφάσεις από προσφυγές κατά του προέδρου του ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα