Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Πέτρος Φιλιππίδης, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σεξουαλική Παρενόχληση, Φυλακές Τρίπολης,

Στις φυλακές Τριπόλεως βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση προφυλάκισής τους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, το δελτίο ειδήσεων του Mega, o ηθοποιός δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Καθοριστικός παράγοντας για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ήταν για την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Δράση από τη θέση του ισχυρού»

Ο ευρύτατα γνωστός από κωμικούς ρόλους ηθοποιός και σκηνοθέτης αξιολογήθηκε από τις δικαστικές Αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφονται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες και εκτελέστηκε σήμερα με την μεταφορά του καλλιτέχνη στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται μεταξύ άλλων να επικαλούνται για την απόφαση τους την «μακρά περίοδο δράσης» του κατηγορούμενου, η οποία καταγράφεται από το 2008 έως και το 2014, διάστημα που αφορά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του και οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση.

Το σκεπτικό

Ο καλλιτέχνης, σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης, κατά το επίμαχο διάστημα φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη- θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, γεγονός που καταγράφηκε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την κατάληξη της χθεσινής διαδικασίας.

Μάλιστα φαίνεται να κρίθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο η καταγγελλόμενη «ιδιαίτερη σκληρότητα» που επέδειξε στα θύματα κατά την διάρκεια της τέλεσης των πράξεων που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν σε βάρος του ότι αν και αντιστάθηκαν, εκείνος δεν κάμφθηκε συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον τους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εφόσον ο καλλιτέχνης επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε η 15η Τακτική Ανακρίτρια σε βάρος του καλλιτέχνη, αναφέρεται ότι ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά φαίνεται να καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο που άσκησε ποινική δίωξη για τετελεσμένη πράξη.

Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ελεγχόμενος ηθοποιός απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του.

Στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον ελεγχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν κατά τη λήξη της οποίας ο ηθοποιός προσφέρθηκε να επιστρέψει στο σπίτι της την συνάδελφο του.

Οι συγκρατούμενοι στις φυλακές

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Στην ίδια φυλακή κρατείται επίσης ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Στις ίδιες φυλακές εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα