Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Κορυδαλλό ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Στον Κορυδαλλό ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Επίθεση με Βιτριόλι, Ιερέας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Φυλακές Κορυδαλλού, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ιερέας, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Το αίτημα που έχει υποβάλει για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης έγινε δεκτό από την ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποκλείεται να νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα, δήλωσε συντετριμμένος και συγκλονισμένος για το κακό που προκάλεσε λόγω της «ακούσιας συμπεριφοράς του» και ζήτησε συγγνώμη.

Αναφερόμενος στο περιστατικό φέρεται να είπε ότι μετά την πρωτοβάθμια απόφαση για την καθαίρεσή του, ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του.

Προμηθεύτηκε μέσω του διαδικτύου χημικό υγρό έναντι 45 ευρώ και μόλις το Συνοδικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του, έριξε το υγρό πάνω του και στη συνέχεια το διασκόρπισε στον αέρα, χωρίς να έχει πρόθεση να βλάψει τους Μητροπολίτες.

Στην απολογία του ζήτησε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε με υπόμνημα στο οποίο αναφέρει:

«Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες και τους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων.

»Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της ακούσιας συμπεριφοράς μου».

Αναφερόμενος στην υπόθεση ναρκωτικών εξαιτίας της οποίας καθαιρέθηκε, έκανε λόγο για σκευωρία.

«Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων», φέρεται να είπε, κατονομάζοντας τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας υποστηρίζοντας ότι γνώριζε πράγματα για τους δυο «διώκτες» του, καθώς «γνώριζα παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Όπως φέρεται να είπε:

«Η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα που με διακατέχουν από μικρό παιδί.

»Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο Διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα.

»Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

»Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά.

»Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω.

»Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια.

»Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Το κατηγορητήριο

Στις 23 Ιουνίου του 2021 με πρόθεση προξένησες βαριά σωματική βλάβη σε εννέα άτομα, επτά μητροπολίτες, ένας αρχιμανδρίτης και ένας αστυφύλακας, ήτοι προξένησε σε αυτά κίνδυνο ζωής αποτέλεσμα το οποίο και επιδίωκες να επιφέρεις.

Εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, περί ώρα 19.15 αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο.

Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσες κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα παρακαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα