Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

32χρονος κατήγγειλε ότι βιάστηκε στον στρατό κατ’ εντολή ανωτέρου του

32χρονος κατήγγειλε ότι βιάστηκε στον στρατό κατ’ εντολή ανωτέρου του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Ελληνικός Στρατός, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Σε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία προέβη 32χρονος άνδρας καταγγέλλοντας τον βιασμό του στον στρατό πριν 10 χρόνια κατ’ εντολή ανωτέρου του.

Ο 32χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ3 δήλωσε ότι έχει υποβάλλει μήνυση στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη λέγοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε στον Στρατό πριν από 10 χρόνια.

Συγκεκριμένα ο άνδρας υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα βιασμού από στρατιώτες κατ’ εντολή του λοχαγού όταν ο ίδιος υπηρετούσε την θητεία του.

Ο μηνυτής διευκρίνισε ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον Στρατό, καθώς οι στρατιωτικές υπηρεσίες τον βοήθησαν.

«Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο άνδρας και συνέχισε λέγοντας ότι «κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες».

Ο δικηγόρος του άνδρα δήλωσε: «θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

Στις ειδικές δυνάμεις έγινε ο βιασμός

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο βιασμός που καταγγέλλεται έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

Η μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στρέφεται εναντίον 6 προσώπων:

♦ του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που φέρεται να έδωσε την διαταγή)

♦ τριών στρατιωτών που φέρονται να πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση και

♦ δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Όπως ανέφερε το OnAlert, σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου, ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας.

Πάντα κατά την ΕΡΤ, ο λόγος που ο 32χρονος πλέον άνδρας προσέφυγε στην δικαιοσύνη μετά την παρέλευση μιας δεκαετίας, ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις καλλιτεχνών και αθλητριών για ανάλογες υποθέσεις.

Σχετικά άρθρα