Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τάσος Μπερδέσης «γαζώθηκε» με καλάσνικοφ – Δεν πρόλαβε να τραβήξει πιστόλι

Ο Τάσος Μπερδέσης «γαζώθηκε» με καλάσνικοφ – Δεν πρόλαβε να τραβήξει πιστόλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αττική, Δολοφονίες, Τάσος Μπερδέσης,

Ο Τάσος Μπερδέσης «γαζώθηκε» με καλάσνικοφ, ενώ φέρεται να οπλοφορούσε. Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 23 στη Βάρη Αττικής, λίγο μακρύτερα από τον πυγμαχικό σύλλογο «Αίολος», περίμεναν οι εκτελεστές τον γνωστό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση τη Δευτέρα στις 9 το πρωί.

Οι δράστες που είχαν στήσει καρτέρι, μόλις εντόπισαν τον άτυχο άνδρα, κυριολεκτικά τον «γάζωσαν» με περισσότερες από 10 ριπές καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα ο Μπερδέσης να χάσει τη ζωή του ακαριαία.

Δεν πρόλαβε να τραβήξει πιστόλι

Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Μπερδέσης κυκλοφορούσε με πιστόλι για λόγους αυτοπροστασίας το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Ο Μπερδέσης, είχε συλληφθεί πριν από 1,5 χρόνο στα Καλύβια μετά από τυχαίο έλεγχο που διενήργησαν στο smart που επέβαινε, καθώς εντοπίστηκε να κατέχει πιστόλι χωρίς άδεια οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκτελεστές επέβαιναν σε πολυτελές μαύρο τζιπ ενώ το σημείο της δολοφονίας αποκλείστηκε από την Αστυνομία, και οι δολοφόνοι του πυγμάχου αναζητούνται.

Είχε παρελθόν με τις Αρχές

Ο Μπερδέσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές με τη συμμετοχή του σε κύκλωμα ανθρώπων της νύχτας, ενώ λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση «νονών» της νύχτας είχε διαφύγει στην Βουλγαρία όπου και διέμενε για ενάμιση χρόνο, κάτι που του στέρησε και την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, εξέτισε λίγους μήνες φυλακή για να αθωωθεί τελικά στο δικαστήριο ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να επανέλθει στα αθλητικά πράγματα.

Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν πως η εκτέλεση Μπερδέση, είναι ένας ακόμη «κύκλος» στην αλυσίδα εκτελέσεων μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, που μαίνεται ανεξέλεγκτος με την Αστυνομία να παραμένει απούσα.

Η δολοφονία Μπερδέση ήταν η δεύτερη σε διάστημα μόλις 15 ωρών.

Είχε προηγηθεί εκείνη του Αλβανού Άρη, μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια.

Αθλητής και λάιφ στάιλ

Ο Μπερδέσης υπήρξε μέλος του Παναθηναϊκού και όταν γνωστοποιήθηκε η συμφωνία του με την ομάδα πυγμαχίας του Ολυμπιακού, οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά ξεσηκώθηκαν με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η ένταξή του στον σύλλογο.

To 2017 είχε λάβει συμμετοχή στο reality επιβίωσης, survival secret κερδίζοντας μάλιστα και το έπαθλο.

Ο διάσημος πυγμάχος ήταν γνωστός και για τους δεσμούς που είχε στο παρελθόν με γυναίκες από τον χώρο του μόντελινγκ, μεταξύ των οποίων και η πρώην Σταρ Ελλάς Διονυσία Κουκίου.

Στο παρελθόν ο ίδιος είχε πει πως λόγω της εμπλοκής και των δυσκολιών που πέρασε είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά δεν ήταν όπως είπε, «αρκετά δυνατός για να το κάνει».

Τέταρτη εκτέλεση μέσα σε ένα μήνα

Η δολοφονία του Τάσου Μπερδέση είναι η τέταρτη εκτέλεση μέσα στο διάστημα ενός μήνα γεγονός που δείχνει ότι η μαφία δρα ανεξέλεγκτα με τα συμβόλαια θανάτου να πέφτουν «βροχή».

Mπαράζ εκτελέσεων

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαΐου ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος δύο Αλβανών ποινικών και ενός επίορκου αστυνομικού, έπεσε νεκρός στη Ζάκυνθο.

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου αποβιβάστηκε από το όχημα του και πριν μπει στο γραφείο του, δύο άνδρες με κουκούλες τον πλησίασαν και ο ένας από αυτούς άδειασε πάνω του το καλάσνικοφ.

Ένα χρόνο πριν σε δεύτερη απόπειρα εναντίον του, η 37χρονη σύζυγός του εκτελέστηκε με τον ίδιο τρόπο.

Δέκα μέρες αργότερα, την 16η Μαΐου δύο άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν τον 58χρονο πυγμάχο Μιχάλη Καπίρη που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Κεφάλας» και τον εκτέλεσαν με εννιάρι περίστροφο έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση.

Ο 58χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές και φερόταν να είναι αρχηγός συμμορίας που πουλούσε προστασία στις γύρω περιοχές.

Μόλις μια μέρα πριν τη δολοφονία του Μπερδέση, την 30η Μαΐου ένα νέο συμβόλαιο θανάτου τάραξε την κοινή γνώμη στα Σεπόλια.

Ένας άνδρας με το παρατσούκλι «Άρης», σε βάρος του οποίου είχαν γίνει και άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, έπεσε νεκρός από σφαίρες που δέχτηκε μέσα σε καφετέρια της περιοχής.

Ο Αλβανός που ήταν σεσημασμένος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές είχε δεχτεί επίθεση με σφαίρες και στο παρελθόν ενώ σε έλεγχο της Αστυνομίας είχε εντοπιστεί να οδηγεί πατίνι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σχετικά άρθρα