Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα σε δεκάχρονες

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα σε δεκάχρονες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάσκαλος, Δημοτικό Σχολείο, Μαθητές,

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε δεκάχρονες μαθήτριές του, μετά από καταγγελίες γονέων.

Ειδικότερα, ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο κατηγορίες και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων.

«Αν ήμουν στην ηλικία σου θα κάναμε σχέση. Θα ήσουν το κορίτσι μου.

»Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα το μυαλό μου θα ήταν αλλού», φέρεται να έγραφε σε ένα από τα μηνύματα σε μαθήτρια ο 48χρονος.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί της απαγόρευσης προσέγγισης των τριών μαθητριών, που οι γονείς τους τον κατήγγειλαν, σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, καθώς και κάθε επικοινωνίας με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους.

«Μιλούσαμε με δική τους πρωτοβουλία για την βελτίωση των επιδόσεών τους στα μαθήματα.

»Οι συνομιλίες μας αφορούσαν αποκλειστικά στα μαθήματα. Δεν τις παρενόχλησα σεξουαλικά», είπε ο ίδιος στην απολογία του.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν μόνο πλημμεληματικού βαθμού πράξεις και όχι μία σε βαθμό κακουργήματος και μία σε πλημμεληματικό βαθμό, όπως έγινε αρχικά γνωστό.

Συγκεκριμένα, βαρύνεται με παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά κατάχρηση ανηλίκου όπως ορίζεται στην παράγραφο 2:

«Ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».

Σημειώνεται ότι η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού βαθμού αν ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών, ενώ βαρύνεται και με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σχετικά άρθρα