Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ποιες υποθέσεις συνδέουν την εκτέλεση Καραϊβάζ ξένες εφημερίδες

Με ποιες υποθέσεις συνδέουν την εκτέλεση Καραϊβάζ ξένες εφημερίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Άλιμος, Γιώργος Καραϊβάζ, Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες,

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung επανέρχεται στην υπόθεση Καραϊβάζ, υποστηρίζοντας πως ίσως η δολοφονία του σχετίζεται με αναρτήσεις στο μπλόγκ του σχετικά με διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Η Liberation, από την άλλη έκανε αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, η ημερίδα της Ζυρίχης, όπως αναφέρει η Deutche Welle, σημειώνει:

«Τον περασμένο χρόνο ο Γιώργος Καραϊβάζ, σε ανάρτηση στο μπλογκ του για τη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας, περιέγραφε τον κύκλο των ανθρώπων που εμπλέκονται στις αδιαφανείς έως εγκληματικές δραστηριότητες, κάνοντας λόγο για “υπουργούς, κυβερνώντες, επιχειρηματίες, αξιωματικούς εν αποστρατεία και εν ενεργεία, δικαστές και κληρικούς”.

»Η γαλλική εφημερίδα Liberation διέκρινε μία ενδεχόμενη σχέση με την υπόθεση Λιγνάδη.

»Ο άλλοτε διάσημος σκηνοθέτης φέρεται αναμεμειγμένος σε μία σειρά σκανδάλων κατάχρησης εξουσίας.

»Πολλοί παρατηρητές ισχυρίζονται ότι ο Λιγνάδης διέθετε πολιτική προστασία.

»Μία ημέρα πριν δολοφονηθεί, ο Καραϊβάζ ανέφερε στην τηλεόραση ότι κάποιοι είχαν προσφέρει στον Λιγνάδη τον απαραίτητο χρόνο, για να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία».

Η Neue Zürcher Zeitung κάνει και μια αναφορά στα κυκλώματα μαφίας στην Αθήνα.

«Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν εκτελεστεί περισσότερα από δέκα συμβόλαια θανάτου με θύματα ανθρώπους που εκτιμάται ότι ανήκαν σε κυκλώματα της μαφίας.

»Κέντρο της μαφίας θεωρείται η Αθήνα με τα νυχτερινά κέντρα της, οι ιδιοκτήτες των οποίων πολλές φορές έχουν μάλλον αμφιλεγόμενη φήμη και αποκαλούνται “νονοί της νύχτας”.

»Στις δραστηριότητες αυτές εμπλέκονται και ύποπτες εταιρίες φύλαξης.

»Γίνεται λόγος για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμούς με αντάλλαγμα την προστασία, για λαθρεμπόριο, τοκογλυφία, παράνομο εμπόριο όπλων, πορνεία, εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός».

Σχετικά άρθρα