Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι κατέθεσε ο 58χρονος κατηγορούμενος για το «χρυσό» ριφιφί στο Ψυχικό

Τι κατέθεσε ο 58χρονος κατηγορούμενος για το «χρυσό» ριφιφί στο Ψυχικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ληστεία, Τράπεζες, Ψυχικό,

Σενάριο για σίριαλ τηλεοπτικού σταθμού φέρεται να επικαλέστηκε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της διάρρηξης – μαμούθ τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων, προκειμένου να δικαιολογήσει τις συχνές επισκέψεις του στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας του Ψυχικού.

Κατά πληροφορίες, στην κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας, Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της γνωστής τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη, οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια της απολογίας του δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με τους λόγους που η οικογένεια του διατηρούσε θυρίδα στην συγκεκριμένη τράπεζα παρά το γεγονός ότι, όπως σημείωσε ο ανακριτής, κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε να φυλάσσεται κάποιο αντικείμενο αξίας.

«Τις θυρίδες τις μισθώνω πολλά χρόνια και συνήθιζα να αποθηκεύω μέσα χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειάς μου ως θεατρικός παραγωγός τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (κείμενα θεατρικών έργων) καθώς και συμβόλαια επί της ως άνω δραστηριότητας μου» εξήγησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

«Γράφω ένα σήριαλ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια.

»Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα και είναι αυτά που υπήρχαν στην χάρτινη συσκευασία συστημένου δέματος που βρέθηκε στην θυρίδα.

»Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής.

»Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορωνοϊού.

»Στις 22/10/ 2020 ξαναπήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι», φέρεται να κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους των θυρίδων απάντησε:

«Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων».

Ωστόσο, η σύζυγος του 58χρονου, γνωστή αισθητικός στην κατάθεση της φέρεται να υποστήριξε πως μια από τις γυναίκες υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά εκείνος δεν είχε κάποια επαφή μαζί της. «Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες» εμφανίζεται να ανέφερε για τον 58χρονο.

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου που εντοπίστηκαν στο κομμωτήριο στο Χαλάνδρι υποστήριξε πως τις είχε φτιάξει και «τις κολλάγαμε στο πάρκινγκ του κομμωτηρίου για να προσδιορίζω ποια είναι η θέση του αυτοκινήτου μου και να μην παρκάρουν τρίτοι».

Η σύζυγος του, πάντως, στην κατάθεση της τον χαρακτήρισε «νευρικό», ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του».

Αναφερόμενη δε στην τσάντα με την οποία οι αρχές εκτιμούν ότι μετέφερε τα κλοπιμαία η ίδια υποστήριξε πως ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί του γιατί λόγω κορωνοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και έπρεπε να ελέγχει την διαδικασία, ενώ έλεγε και τα e-mail».

Σχετικά άρθρα