Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη η 30χρονη «αφέντρα» που εκβίαζε με «ροζ βίντεο» τον ράπερ Lamanif

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη η 30χρονη «αφέντρα» που εκβίαζε με «ροζ βίντεο» τον ράπερ Lamanif
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Λάμπρος Μανιφάβας (Lamanif), Μακεδονία,

Στα χέρια της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης έπεσε η 30χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι εκβίαζε τον ράπερ Lamanif.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί το τμήμα εκβιασμών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες του ράπερ, Lamanif ότι εκβιάστηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εξαφανιστεί, εντοπίστηκε στη παραλία Θεσσαλονίκης η 30χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι τον εκβίαζε.

Σε σωματικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε επάνω της ποσότητα κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα seleo, την συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της, αλλά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της, τα οποία θα εξεταστούν, στο πλαίσιο της έρευνας για εκβιασμό, για τον οποίο την κατηγορεί ο 24χρονος ράπερ Λάμπρος Μανιφάβας, γνωστός και ως Lamanif.

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Λάμπρου Μανιφάβα

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o δικηγόρος του Λάμπρου Μανιφάβα, Νίκος Δαμιανός, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 30χρονης ενώ ήδη το κινητό της και ο ηλεκτρονικός της υπολογιστής βρίσκονται στα χέρια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία αναφορικά με το «ροζ» βίντεο που αποτέλεσε την αρχή των εκβιασμών κατά του ράπερ:

«Την συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου για κάποια κατοχή ναρκωτικών ουσιών, όπως έχουμε ενημερωθεί.

»Με το πρόσχημα αυτό έγιναν έρευνες στο σπίτι της, όπου κατασχέθηκε υπολογιστής και κινητά τηλέφωνα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η Αστυνομία αναζητούσε εδώ και μέρες την 30χρονη ωστόσο εκεί φαίνεται πως είχε εξαφανιστεί:

«Tην προηγούμενη Παρασκευή καταθέσαμε έγκληση μέσα στην οποία αναφέρουμε όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση και θα βοηθήσουν την αστυνομία ώστε να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία.

»Η κοπέλα αυτή είχε εξαφανιστεί για κάποιο διάστημα.

»Δεν βρισκόταν στο σπίτι της, γι αυτό και είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ψάχνουν τρόπους, από την στιγμή που δεν ήταν αυτόφωρο το αδίκημα που καταγγέλλουμε, να την προσεγγίσουν.

»Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για το που μπορούν να την βρουν όπως κι έγινε».

Με την είδηση της σύλληψης της 30χρονης, ο Λάμπρος Λαμανίφας αισθάνεται δικαιωμένος αναφέρει ο δικηγόρος του:

«Ο εντολέας μας αισθάνεται χαρά και ανακούφιση γιατί φαίνεται ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αστυνομία παρακολουθεί στενά το γεγονός και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και στην δική μας την υπόθεση».

Σαδομαζοχιστικά κυκλώματα

Η ολιγοήμερη εξαφάνιση του Lamanif αποκάλυψε έναν σκοτεινό κόσμο με σαδομαζοχιστικά κυκλώματα, κόκα και μαύρο χρήμα, που ξεφεύγει από τα όρια της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Lamanif, οι απειλές για αυτοκτονία και ο εντοπισμός του αποδεικνύουν ότι η όλη υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Σκληρές κόντρες, υπόγεια σαδομαζοχιστικά κυκλώματα, κόκα, μαύρο χρήμα και παραισθησιογόνα, εκατομμύρια views στο YouTube και μια μυστική έρευνα της Αστυνομίας συνθέτουν το μωσαϊκό του μυστηρίου που δείχνει να ξεφεύγει από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης.

Το τριήμερο της εξαφάνισης

Το πρώτο σημείο που επικεντρώνονται οι έρευνες είναι στο τι έκανε ο 24χρονος αμέσως μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Instagram, στο οποίο σκηνοθέτησε τον εαυτό του σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση και ανέφερε τα εξής:

«Είχα μπλέξει σε ένα κύκλωμα με αφέντρες.

»Μία από αυτές είναι στο βίντεο.

»Τις είχα γνωρίσει στο μαγαζί όπου δούλευα υποδοχή στη Θεσσαλονίκη.

»Πήγαμε σπίτι τους, ξεκινήσαμε να πίνουμε και πήραμε και LSD.

»Έγινε μια φορά και τις επόμενες με εκβίαζαν με το βίντεο.

»Από τότε μου έπαιρναν λεφτά και με απειλούσαν.

»Είμαι 24 ετών και θέλω να αυτοκτονήσω. Αυτό πιστεύω ότι θέλατε εξαρχής όλοι όσοι το ανεβάσατε…».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι ο Lamanif, μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση και τα αρνητικά σχόλια που γράφτηκαν για το ροζ βίντεο που τον απεικονίζει να φοράει γυναικείο εσώρουχο και να γλείφει μια γυναικεία πατούσα, έκλεισε τα social media, άφησε το κινητό του και χάθηκε.

Αν υπήρχε οποιαδήποτε κίνηση στο Instagram ή στο Facebook, οι ερευνητές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπορούσαν να δουν μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη τη διαδρομή και το στίγμα του.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Επίσης διαπίστωσαν ότι το κινητό τηλέφωνο του κολλητού του φίλου ήταν και αυτό απενεργοποιημένο.

Τελικά, μετά από έρευνα, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις του και να διαπιστώσουν ότι είχε πάει και είχε κρυφτεί στο σπίτι δύο κολλητών του στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, όταν ο Λάμπρος Μανιφάβας διαπίστωσε ότι τα πράγματα έχουν πάρει άλλη τροπή και μεγάλη δημοσιότητα, αποφάσισε να σταματήσει το «παιχνίδι», το οποίο πλέον είχε χοντρύνει και να εμφανιστεί.

Αφού περιπλανήθηκε για κάποιες ώρες στους δρόμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατέληξε σε ένα παγκάκι σε σχολείο στην περιοχή της Ανάληψης.

Εκεί εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στα κεντρικά της Ασφάλειας.

Η εικόνα που παρουσίαζε δεν ήταν και η καλύτερη.

Φέρεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

Έτσι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αποφασίστηκε να εγκλειστεί για τρεις ημέρες σε ψυχιατρικό κατάστημα και να υποβληθεί σε σχετικές εξετάσεις από όπου πήρε εξιτήριο, ενώ οι γιατροί συνέταξαν μια έκθεση που περιγράφουν με λεπτομέρειες την κατάστασή του, η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για την εξαφάνισή του.

Οι καταγγελίες και οι μηνύσεις

Οι αναλυτές της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ο νεαρός ντράπηκε από το ροζ βίντεο και τα σχόλια που ακολούθησαν και έφτασε σε ένα σχετικό αδιέξοδο.

Όπως διαπιστώθηκε, το βίντεο των 25 δευτερολέπτων δεν ανέβηκε στο Διαδίκτυο, αλλά διακινήθηκε από χρήστες των social networks χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής εικόνα, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξακριβωθεί ποιος είναι ο αρχικός διακινητής.

Ακόμη και μια ειδική πλατφόρμα όπου ανεβαίνουν υβριστικά και εκβιαστικά βίντεο ψάχτηκε, όμως δεν βρέθηκε ούτε εκεί το απαγορευμένο υλικό.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Lamanif γνωρίζει ποιος είναι ο «οπερατέρ» του ροζ βίντεο και συνεπώς ποιος έκανε την αρχική διακίνηση.

Ουσιαστικά, το αναφέρει και στο σύντομο βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του για να αναγγείλει την εξαφάνισή του, κάνοντας λόγο για κύκλωμα με αφέντρες.

Πρόκειται για ένα σαδομαζοχιστικό γκρουπ που τα μέλη του κάνουν χρήση σκληρών παραισθησιογόνων και επιδίδονται σε ακραίες ερωτικές δραστηριότητες.

Εκεί, παίζονται και μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ όποιος μπει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο δύσκολα βγαίνει χωρίς να έχει συνέπειες.

Σκοτεινός κόσμος

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που κάνουν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κάτι το οποίο στους μυημένους στον χώρο της ευρύτερης τραπ μουσικής είναι γνωστό.

Οι τράπερ, δηλαδή οι ράπερ που επιλέγουν ένα πιο σκληρό είδος μουσικής με προκλητικούς και υβριστικούς στίχους που έχει τις ρίζες του στις νότιες Πολιτείες της Αμερικής, επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ τους για το ποιος θα ηγηθεί και ποιος θα ελέγξει τον χώρο.

Μια λυσσαλέα κόντρα στην οποία πολλές φορές ο έλεγχος χάνεται και τα πράγματα οδηγούνται σε ακραίες καταστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ανταγωνιστές του Lamanif όλες τις προηγούμενες ημέρες ανέβαζαν stories στο Instagram και βιντεάκια στο YouTube όπου κυριολεκτικά τον «στόλιζαν» και μιλούσαν για ένα στημένο παιχνίδι, με απώτερο στόχο να ανέβει η δημοφιλία και τα views του.

Μάλιστα, λένε, για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, ότι η εξαφάνιση του 24χρονου συμπίπτει με το ανέβασμα του καινούριου του τραγουδιού στο YouTube.

Αναφέρουν δε ότι ο Lamanif αποφάσισε να αλλάξει προφίλ και από γκάνγκστερ, που του άρεσε να παρουσιάζεται, απειλώντας και βρίζοντας, να παρουσιάσει εαυτόν ως θύμα προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν και τη διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται στον σκοτεινό κόσμο των σαδομαζοχιστικών ομάδων και της τραπ μουσικής.

Ολα δείχνουν ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών θα αποκαλυφθούν πρόσωπα και σκηνικά που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Εκτιμούν ότι η έρευνα θα ξεπεράσει τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης και θα φτάσει στην Αθήνα, καθώς μέσα σε αυτά τα υπόγεια και περιθωριακά κυκλώματα έχουν παρεισφρήσει και σκληροί παραβάτες του νόμου.

Αυτό που επιδιώκουν είναι να σπάσει η ομερτά, να ανοίξουν στόματα και με αφορμή την τριήμερη εξαφάνιση του Lamanif και την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο. Ισως, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, υπάρξουν εκπλήξεις.

Σχετικά άρθρα