Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνής είδηση ο Λιγνάδης – Τι γράφουν BBC, France 24, New York Times κ.α.

Διεθνής είδηση ο Λιγνάδης – Τι γράφουν BBC, France 24, New York Times κ.α.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο, Κακοποίηση Ανηλίκου, Σεξουαλική Κακοποίηση, Υπουργείο Πολιτισμού,

«Εκτός» των ελληνικών τειχών βγήκε πλέον το θέμα Λιγνάδη, με τον διεθνή Τύπο να ασχολείται εκτενώς με το ζήτημα. Μεταξύ των ΜΜΕ που αναφέρονται στα όσα συγκλονίζουν τον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες είναι οι New York Times, το BBC, to Euronews, Το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο, σε θέμα με τίτλο «Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό» κάνουν εκτενή αναφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Η υπόθεση Λιγνάδη έχει προκαλέσει έναν φραστικό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού για καθυστερημένη ανταπόκριση στην υπόθεση και τον πρωθυπουργό για απόπειρα συγκάλυψης», αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο που κάνει λόγο για καθυστερημένη αφύπνιση #MeToo»,

Οι New York Times, αναφέρουν: «Ο κ. Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουν κατονομαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις.

»Και οι κατηγορίες εναντίον του είναι από τις πιο σοβαρές.

»Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους ηθοποιούς, κατηγορίες ωστόσο που αρνήθηκε.

»Μετά την παραίτησή του, εμφανίστηκαν περισσότερες καταγγελίες», σημειώνει η εφημερίδα.

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρεται στην μήνυση εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονου ενώ υπενθυμίζει ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της κ. Μπεκατώρου.

Το EURONEWS σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό» αναφέρεται στις πολιτικές διαστάσεις και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εναντίον της υπουργού Πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα