Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ειδικός φρουρός εκβίαζε τον… φίλο του – Ήθελε τζάμπα σέρβις

Ειδικός φρουρός εκβίαζε τον… φίλο του – Ήθελε τζάμπα σέρβις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, Δωροδοκία,

Ειδικός Φρουρός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για δωροληψία και εκβιασμό μετά από καταγγελία 41χρονου, ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο 28χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις από το 2008.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ειδικός Φρουρός τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε από τον 41χρονο να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσικλέτα του.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Ειδικός Φρουρός απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 – 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είναι χρήματα που του «όφειλε», ως αντάλλαγμα για τους πελάτες που έφερνε στο συνεργείο του.

Επειδή ο 41χρονος αρνήθηκε την καταβολή των χρημάτων, ο 28χρονος υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του.

Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Έτσι χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον Ειδικό Φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνέλαβαν τον 28χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα (20-09-2014) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σχετικά άρθρα