Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Μετρό: Πώς εντόπισε η Αστυνομία τους δύο αλήτες που χτύπησαν τον σταθμάρχη

Επίθεση Μετρό: Πώς εντόπισε η Αστυνομία τους δύο αλήτες που χτύπησαν τον σταθμάρχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ανήλικος Δράστης, Αστυνομία, Αττική, Ευρωβαρόμετρο, Περιστέρι,

Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που έκαναν οι δύο ανήλικοι αλήτες, αδέρφια από το Περιστέρι, που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του Μετρό;

Το λάθος τους ήταν ότι δεν φρόντισαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους ενώ είχαν αποφασίσει να χτυπήσουν τον 53χρονο εργαζόμενο, αφού τους έκανε παρατήρηση για τις μάσκες που δεν φορούσαν και για τα πόδια πάνω στα καθίσματα.

Μόλις όλοι είδαν αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, το τι είχε συμβεί στον σταθμό της Ομονοίας, η εντολή που δόθηκε ήταν να γυρίσει η Γη αρκεί να συλληφθούν.

Αστραπιαία οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, εξέτασαν τις κάμερες αναζητώντας τους δύο λεπτούς νεαρούς με τον παρεμφερή σωματότυπο και ρούχα.

Τους εντόπισαν χωρίς μεγάλη δυσκολία να μπαίνουν στον σταθμό «Άγιος Αντώνιος» στο Περιστέρι.

Από εκεί επιβιβάστηκαν στον συρμό για να πάνε στην Ομόνοια και από εκεί στο Μοναστηράκι.

Στην Ομόνοια βρέθηκαν στον ίδιο συρμό με τον σταθμάρχη.

Και όταν τους έκανε την παρατήρηση, ύστερα από λίγα λεπτά παραλίγο να χάσει τη ζωή του, πεσμένος ανάσκελα στην αποβάθρα.

Καρέ καρέ αναλύθηκε το περιεχόμενο των καμερών.

Και τα πρόσωπα φάνηκαν ολοκάθαρα.

Εντοπίστηκε ο τόπος διαμονής τους, βλέποντας σε ποιον σταθμό αρχικά εισήλθαν και σταθμίζοντας πληθώρα άλλων πληροφοριών.

Την Παρασκευή η Αστυνομία ήξερε ότι κρύβονταν σπίτι τους.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια όπου τους αναγνώρισε ο σταθμάρχης.

Αμφιβολία δεν υπήρχε εξ αρχής. Αλλά υπήρξε και η τυπική επιβεβαίωση.

Όμως αυτό που ξένισε ήταν ότι η Αστυνομία δεν αρκέστηκε μόνο στις δύο συλλήψεις.

Υπήρξε και τρίτη. Ενός ειδικού φρουρού, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά τη θηριωδία που διέπραξαν, τους βοήθησε να κρυφτούν και να αποφύγουν τη σύλληψη δίνοντας τους πληροφορίες για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Τους βοήθησε γιατί αυτός ο ειδικός φρουρός είναι ο σύντροφος της μητέρας των συλληφθέντων.

Οι δύο δράστες έχουν ακόμη δυο αδέλφια, 3 ετών το ένα και 20 ετών το άλλο και μένουν στη Νέα Ζωή Περιστερίου. Η μητέρα τους δουλεύει στο δήμο της Αθήνας.

Οι δύο ανήλικοι όπως αποδείχτηκε λίγη ώρα αργότερα, είχαν πλούσιο βιογραφικό σε άγριους καβγάδες και συμπλοκές, αν και δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές.

Σε βάρος τού ειδικού φρουρού, σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψή τους ανέφερε:

«Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ταυτοποιήθηκαν δύο ανήλικοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό στις 13/1/2021.

»Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».

Η αναλυτική ενημέρωση ήρθε τα ξημερώματα του Σαββάτου και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Ειδικότερα επισημαίνει:

«Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

»Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

»Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

»Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές.

»Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Σχετικά άρθρα