Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντοπίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του 87χρονου

Εντοπίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του 87χρονου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δολοφονίες, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Σε περιοχή κοντά στην Τούμπα, εντοπίστηκε ο 14χρονος ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το Παπάφειο Ορφανοτροφείο όπου είχε οδηγηθεί μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων καθώς κατηγορείται, μαζί με την 12χρονη αδελφή του, για ληστεία μετά φόνου, με θύμα 87χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται από την εισαγγελία ανηλίκων να καθοριστεί που θα οδηγηθεί.

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη αναμένονται να απολογηθούν η 45χρονη γιαγιά του ανήλικου και ο 40χρονος σύντροφός της οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση και σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία.

Οι δυο τους, δηλαδή η 45χρονη και ο 40χρονος σύντροφός της, ήταν οι… τσιλιαδόροι του φρικτού εγκλήματος που έκαναν τα εγγόνια της στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι δράστες δύο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, ηλικίας 12 και 14 ετών, αντιστοίχως, χτύπησαν μέχρι θανάτου έναν 87χρονο και πήραν 200 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα.

Πώς έγινε το έγκλημα

Οι έφηβοι είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία στην οποία διέμενε ο ηλικιωμένος.

Ο άνδρας τους αντιλήφθηκε και αντέδρασε με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να του επιτεθούν και να τον χτυπήσουν.

Ο άνδρας έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα και υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι.

Σε συνδυασμό με όσα τους είπαν κάτοικοι και γείτονες του ηλικιωμένου, κατάφεραν να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των δύο ανήλικων δραστών.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν τη φρικτή πράξη τους και περιέγραψαν την εισβολή τους στο σπίτι του θύματος και πώς όταν εκείνος τους αντελήφθη άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι.

Μάλιστα, όταν ο 87χρόνος έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον κλωτσούν σε όλο του το σώμα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν απέδωσαν.

Την ώρα που τα δύο παιδιά χτυπούσαν τον ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν, η 45χρονη γιαγιά τους και ο 40χρονος σύντροφός της έπαιζαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων.

Ακροβολισμένοι κοντά στο σπίτι παρακολουθούσαν μήπως εμφανιστεί ξαφνικά κάποιο περιπολικό ή κάτοικος της περιοχής.

Σχετικά άρθρα