Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

14χρονος και η 12χρονη αδελφή του σκότωσαν 87χρονο – Εξαφανίστηκε ο ανήλικος

14χρονος και η 12χρονη αδελφή του σκότωσαν 87χρονο – Εξαφανίστηκε ο ανήλικος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάρρηξη, Δολοφονίες, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Ληστεία, Μακεδονία, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολόφονίας στη Θεσσαλονίκη με δράστες δύο ανήλικους Ρομά και θύμα ηλικιωμένο.

Εξαφανίστηκε από τους χώρους του «Παπαφείου Ορφανοτροφείου» ο 14χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε μαζί με την 12χρονη αδελφή του τον 87χρονο για να τον ληστέψει.

Σύμφωνα με το thestival, ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Παρασκευής μεταφέρθηκε στο ίδρυμα όπου φιλοξενούνταν και στο παρελθόν και είχε διαφύγει από αυτό, ωστόσο τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι πάλι εξαφανισμένος.

«Ο ανήλικος που σήμερα έγινε γνωστό στον Τύπο ότι κατηγορήθηκε μαζί με άλλους για την από 2.12.2020 ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος ενός υπερήλικου συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη είχε ανατεθεί με την Αριθ.539/2020 παραγγελία της Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η προσωρινή του φιλοξενία στο “Παπάφειο”.

»Στην εισαγωγή του είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της Διοίκησής του, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, του «Παπαφείου».

«Ο εν λόγω ανήλικος δηλώθηκε από το Παπάφειο Ορφανοτροφείο την 25.10.2020 επισήμως δια της νόμιμης διαδικασίας ως “εξαφανισμένος”, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της Διοίκησης του “Παπαφείου Ορφανοτροφείου” που είχε υποδείξει άλλους φορείς ως κατάλληλους για την περίπτωση της φροντίδας του συγκεκριμένου ανηλίκου» προσθέτει το «Παπάφειο».

Κατόπιν νέας παραγγελίας της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε εκ νέου στο «Παπάφειο Ορφανοτροφείο» η εισαγωγή του ίδιου ως άνω ανηλίκου, χωρίς, μάλιστα, να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη της τόσο σοβαρής νέας κατηγορίας που τον βαραίνει από τις αστυνομικές Αρχές και παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Διοίκησης του «Παπαφείου» εξαιτίας μέτρων που έχει λάβει για την περιστολή της διάδοσης του κορωνοϊού στους τροφίμους του.

Ο ανήλικος τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι εκ νέου εξαφανισμένος.

To χρονικό της υπόθεσης

Η αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία του ηλικιωμένου άντρα, που ζούσε μόνος στη στη Θεσσαλονίκη, είναι δύο ανήλικοι, ένα αγόρι 14 ετών και ένα κορίτσι 12 ετών, από το πρωί έχει προκαλέσει σοκ.

Ο 87χρονος, στις 2 Δεκεμβρίου, έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του, μία μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης, με τους δράστες να τον χτυπούν και να χάνει τη ζωή του, μετά από μάχη τεσσάρων ημερών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο παππούς τους κατάλαβε, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να ορμήξουν πάνω του και να τον ξυλοκοπήσουν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια του άρπαξαν περίπου 250 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε σε άθλια κατάσταση στο Ιπποκράτειο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς κατέληξε μετά από 4 μέρες.

Ενώπιον της εισαγγελέως οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής η 45χρονη γιαγιά και ο 40χρόνος σύντροφος της, που κρατούσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τσίλιες στα δυο ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη που δολοφόνησαν τον 87χρονο άνδρα για να τον ληστέψουν.

Οι δύο ανήλικοι δεν μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης λόγω ανηλικότητας αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας ανήλικων.

Σχετικά άρθρα