Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάσκοποι-Προδότες στη Ρόδο: Πώς ο γ.γ. του Τουρκικού Προξενείου στρατολόγησε τον μάγειρα

Κατάσκοποι-Προδότες στη Ρόδο: Πώς ο γ.γ. του Τουρκικού Προξενείου στρατολόγησε τον μάγειρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Διπλωματικό Σώμα, Δωδεκάνησα, Έλληνες Μουσουλμάνοι, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρόδος, Τουρκική Πρεσβεία, Τουρκικό Προξενείο,

Οι τουρκοπράκτορες κατάσκοποι στη Ρόδο, που εκτός από κατασκοπεία για λογαριασμό της Τουρκίας διέπραξαν και εθνική προδοσία, διότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης (όχι Ροδίτες μουσουλμάνοι) και Έλληνες πολίτες, φαίνεται να αντιμετωπίζονται «χαλαρά» από την τοπική Δικαιοσύνη.

Ο μάγειρας αφού ομολόγησε την κατασκοπεία και την εθνική προδοσία που διέπραξε, αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 35χρονος Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου Σεμπαχατίν Μπαϊράμ (φωτο) κρατά σκληρή στάση.

Δεν έχει δώσει εξηγήσεις, δεν έχει πει κουβέντα και ζήτησε πέντε μέρες προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο Σεμπαχατίν Μπαϊράμ (Sebahattin Bayram) ήρθε από την Θράκη στη Ρόδο πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να εκτελέσει χρέη διερμηνέα στον τότε Τούρκο πρόξενο.

Είναι γεννημένος στην Θράκη, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και τοποθετήθηκε στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου με εντολή της Άγκυρας και με την σύμφωνη γνώμη του πρώην Τούρκου προξένου.

Η ΕΥΠ γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο Τούρκος διερμηνέας και νυν γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στο νησί, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι παντρεμένος με Ροδίτισσα μουσουλμάνα.

«Ήταν ο άνθρωπος που έκανε την βρώμικη δουλειά» είπε στο protothema.gr πρώην αιρετός, ο οποίος τον είχε συναντήσει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της θητείας του.

Χαμηλού προφίλ δεν προκαλούσε με τον τρόπο ζωής του, όντας ταγμένος στο έργο του και στις εντολές της Άγκυρας.

Ο μάγειρας, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου, αποκάλυψε στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που τον ανέκριναν ότι είχε γνωρίσει τον 35χρονο σε κοινωνική εκδήλωση στην Ρόδο, μαζί με άλλα άτομα από την Κομοτηνή.

Στην πορεία, ο προξενικός υπάλληλος τον «στρατολόγησε» για να του παρέχει πληροφορίες και να φωτογραφίζει, κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Αιγαίο με την Τουρκία το καλοκαίρι, τις κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως οχυρωματικές θέσεις όσο και κινήσεις πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες κατέληγαν στους ενδιαφερόμενους της αντίπερα όχθης.

Ο μάγειρας στην απολογία του δήλωσε «αφελής» τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί την βαρύτητα και την σοβαρότητα των «εξυπηρετήσεων» του, ισχυρίζεται ότι δεν είχε πάρει χρήματα για τις «υπηρεσίες» του αυτές και ότι όταν ο 35χρονος έγινε πιεστικός απέναντι του, ξεκίνησε να απομακρύνεται και να τον αποφεύγει.

Φέρεται να είπε ότι το έκανε για την πατρίδα του, εννοώντας την Τουρκία. Προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι πατρίδα του είναι η Ελλάδα.

Οι Αρχές έχουν καταγράψει τις κινήσεις του και τις επαφές του με τον 35χρονο σε κεντρική καφετέρια της Ρόδου αλλά και επισκέψεις του μάγειρα σε διάφορα σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα