Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεώτερα από τη δράση των κατασκόπων-προδοτών στη Ρόδο

Νεώτερα από τη δράση των κατασκόπων-προδοτών στη Ρόδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αστυνομία, Διπλωματικό Σώμα, Δωδεκάνησα, Έλληνες Μουσουλμάνοι, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Καστελλόριζο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρόδος, Τουρκική Πρεσβεία, Τουρκικό Προξενείο,

κατάσκοποι στη Ρόδο (και προδότες, αφού είναι Έλληνες μουσουλμάνοι) βρίσκονται πλέον στα χέρια των ελληνικών Αρχών και η ΕΥΠ ήδη εργάζεται πάνω στα στοιχεία που έχει υπό την κατοχή της, αναφορικά με τη δράση τους, τους «στόχους» και τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει.

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση κατασκοπείας σε Ρόδο και Καστελλόριζο που έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΥΠ.

Ομολόγησε ο ένας από τους δυο Έλληνες μουσουλμάνους που έχουν συλληφθεί.

Γρίφος τέσσερα κλειδωμένα USB, τι ζητούσε ο γραμματέας του προξενείου από τον μάγειρα.

Δυο Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης κατηγορούνται για κατασκοπεία και η σύλληψή τους ήρθε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Ασφάλεια στη Ρόδο.

Η υπόθεση έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές Αρχές, που διερευνούν το αν ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου είχε στρατολογήσει κι άλλους αλλά και τι έκανε με το φωτογραφικό υλικό που του έδινε ο μάγειρας σε πλοίο που εκτελούσε τη γραμμή Ρόδος – Καστελλόριζο.

Ο τελευταίος έχει ήδη ομολογήσει πως έβγαζε φωτογραφίες ελληνικών πολεμικών πλοίων, που το περασμένο καλοκαίρι είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή λόγω της έντασης με την Τουρκία, αλλά και στρατοπέδων και τις έδινε στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.

Οι δυο Έλληνες φαίνεται να ήταν υπό παρακολούθηση αρκετό καιρό.

Ο γραμματέας του προξενείου είχε στρατολογήσει τον μάγειρα του πλοίου και εκείνος του έστελνε τις φωτογραφίες των πλοίων αλλά και στρατοπέδων στο νησί.

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση κατασκοπείας

Μετά τη σύλληψή τους, που έγινε γνωστή το βράδυ του Σαββάτου (12/12/2020) και τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως.

Στο σπίτι του μάγειρα έχουν βρεθεί δυο laptop και τέσσερα USB με κλειδωμένα αρχεία τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνώνται.

Επίσης, ερευνώνται και οι επικοινωνίες, τηλεφωνικές και διαδικτυακές, που είχε ο γραμματέας του προξενείου, προκειμένου να αποκαλυφθεί με ποιους ερχόταν σε επαφή.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από τα όσα έχει ομολογήσει ο μάγειρας, φωτογράφιζε στρατόπεδα και σημείωνε τις ώρες αλλαγής της φρουράς καθώς επίσης φωτογράφιζε και οχυρωματικά έργα στο νησί.

Τις φωτογραφίες αυτές έστελνε στον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο διπλωματικός υπάλληλος ζητούσε από τον μάγειρα να τον ενημερώνει για τους αριθμούς των πλοίων που περνούσαν από την περιοχή.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα