Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για το φόνο της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για το φόνο της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Βαρβάρα, Αττική, Δολοφονίες, Ενδοοικογενειακή Βία, Μητροκτόνος,

Στις φυλακές ανηλίκων οδηγείται o 16χρονος, μετά την απολογία του για την κατηγορία της άγριας ανθρωποκτονίας στην Αγία Βαρβάρα, που φέρεται να διέπραξε από κοινού με έναν 17χρονο.

Παρότι αρνήθηκε πως αυτός ήταν που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα -αντίθετα με τα όσα ισχυρίζονται οι δύο συγκατηγορούμενοι του, η 15χρονη κορη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της- δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του υπέδειξε τον 17χρονο ως τον δράστη του εγκλήματος.

Φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με τους άλλους δύο καταγορούμενους, αλλά αρνήθηκε πως γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Το μόνο που παραδέχεται και αναγνωρίζει ως λάθος του, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, είναι ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα.

Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, πριν επιστρέψει στο Λουτράκι, όπου και παραδόθηκε στις Αρχές, σημείωσε ακόμη ο συνήγορός του.

Βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες.

Σημειώνεται, ακόμη πως το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμη και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι τα οκτώ χρόνια.

Η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν αύριο το μεσημέρι στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Σχετικά άρθρα