Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη: 60χρονος βίαζε τον 10χρονο ανιψιό του σε χωριό της Κρήτης

Φρίκη: 60χρονος βίαζε τον 10χρονο ανιψιό του σε χωριό της Κρήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Κακοποίηση Ανηλίκου, Κρήτη, Λασίθι, Παιδεραστής, Παιδεραστία,

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 60χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 10χρονου ανιψιού του, σε χωριό του Ηρακλείου.

Ο 60χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών με εκτιτέα τα 15 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέα έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, αναφέροντας ότι δεν έχει αμφιβολία ότι όσα κατέθεσε το παιδί στην πρώτη του κατάθεση είναι αληθή.

Ο κατηγορούμενος πάντως επέμεινε στην αθωότητά του.

Στο άκουσμα της απόφασης, υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ιατροδικαστικώς δεν προέκυψαν ευρήματα που να συνηγορούν υπέρ του βιασμού και καταδικάζει τις πράξεις αυτές που τις χαρακτηρίζει ότι πιο απεχθές.

Ωστόσο ζητούμενο είναι, όπως υποστηρίζεται, ποιος αποδεδειγμένα τις έκανε αυτές τις πράξεις, καθώς πιστεύουν ότι σε δεύτερο βαθμό θα φανεί η αλήθεια.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ο συνήγορος Γιώργος Στειακάκης δήλωσε στο Cretalive:

«Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών και επέβαλε την ανώτερη ποινή κάθειρξης των 15 ετών για κάθε πράξη, με εκτιτέα ποινή τα 15 έτη, όπως προβλέπεται στο νόμο.

»Νομικά είναι μεν δικαίωση, όμως οι πληγές που άνοιξαν οι πράξεις του κατηγορούμενου δεν θα επουλωθούν δυστυχώς ποτέ».

Σχετικά άρθρα