Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωσε το παιδί φίλου του σαν δικό του για να πάρει επίδομα

Δήλωσε το παιδί φίλου του σαν δικό του για να πάρει επίδομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλος, Επιδόματα, Μαγνησία,

Δήλωσε το παιδί με νοητικά προβλήματα ενός φίλου του ως δικό του, προκειμένου να λάβει επίδομα, αλλά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο και τον πραγματικό πατέρα του παιδιού για άμεση συνέργεια στην πλαστογραφία μετά χρήσεως και την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Στον πρώτο κατηγορούμενο, 31 χρόνων, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, ενώ στον δεύτερο, 32 χρόνων, πραγματικό πατέρα του παιδιού, που απουσίαζε από την δίκη, ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Πάντως ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να έχει επιστρέψει το ποσό του επιδόματος, ύψους 2700 ευρώ, που είχε λάβει παράνομα.

Η υπόθεση φέρεται να είχε εκτυλιχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017, όταν ο 31χρονος είχε προσκομίσει το πλαστό δικαιολογητικό στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Βόλου, προκειμένου να λάβει πιστοποίηση αναπηρίας και να την καταθέσει κατόπιν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να κατάγονται από την Καρδίτσα και τους Σοφάδες.

Σχετικά άρθρα