Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» με δύο γυναίκες

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» με δύο γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Γιάννης Μιχαηλίδης, Οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Τρομοκρατία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Αθήνα χθες το πρωί. Πρόκειται για τον λεγόμενο «τοξοβόλο του Συντάγματος» και δύο γυναίκες.

Συλληφθέντες είναι ένας 32χρονος, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», και είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση, μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γίνεται έρευνα σε σπίτι που διέμενε ο 32χρονος και η φίλη του.

Εντοπίστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε και βαρύς οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αθήνα, άνδρας 32 ετών και δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό».

Σχετικά άρθρα