Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινές σε συνοδούς και οδηγό που ξέχασαν 3χρονο μέσα στο σχολικό για ώρες

Ποινές σε συνοδούς και οδηγό που ξέχασαν 3χρονο μέσα στο σχολικό για ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικά Σχολεία, Παιδικός Σταθμός, Παλλήνη,

«Μπαλάκι» έγινε η ευθύνη μεταξύ των δυο συνοδών και του οδηγού λεωφορείου που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, γιατί τον περασμένο Οκτώβριο ξέχασαν ένα 3χρονο αγόρι μέσα στο σχολικό επί 3,5 ώρες.

Οι κατηγορούμενοι επέρριψαν την ευθύνη ο ένας στον άλλον λέγοντας πως δεν αντελήφθησαν πως το παιδί ξέμεινε στο άδειο σχολικό.

Ο οδηγός στην απολογία του ισχυρίστηκε πως οι συνοδοί τον ενημέρωσαν πως όλα τα παιδιά είχαν αποβιβαστεί από το λεωφορείο.

«Δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω» είπε προσθέτοντας «έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω δεν είδα κάτι».

Η μια από τις συνοδούς είπε απολογούμενη πως η συνάδελφό της είχε την ευθύνη για να βάλει και να βγάλει τις ζώνες ασφαλείας των παιδιών.

«Μπήκα στη μπροστινή θέση εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι.

»Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ» υποστήριξε ενώ για «λάθος και κακιά στιγμή» μίλησε η δεύτερη συνοδός.

«Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι.

»Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω» εξήγησε η κατηγορούμενη και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο.

«Είμαι και η ίδια μάνα και κατανοώ την αγωνία που πέρασε η οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου αναφέρθηκε σε απροσεξία και ανθρώπινο λάθος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το συμβάν στους τρεις κατηγορούμενους.

Η μητέρα του 3χρονου αγοριού μίλησε για το σοκ που υπέστη εκείνη την ημέρα όταν η διευθύντρια του σχολείου την ενημέρωσε ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

«Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο γιος μου στο σχολείο.

»Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο.

»Παράλληλα κάλεσα και την Αστυνομία.

»Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο, προσπάθησα να του μιλήσω, δε μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι “Μαμά κλαίω, μαμά κλαίω”».

Η μητέρα καταθέτοντας στο δικαστήριο τόνισε πως μετά το περιστατικό το παιδί εμφάνισε έντονο στρες ενώ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του.

Όπως ανέφερε η γυναίκα ακόμη και σήμερα ο γιος της εξακολουθεί να νιώθει ανασφάλεια, έχει αναστατωθεί ο ύπνος του, θέλει πάντα κάποιον δίπλα του ενώ ζητά πρώτος να βγαίνει από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την κατηγορία από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Σχετικά άρθρα