Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελέας: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση

Εισαγγελέας: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Ρουπακιάς, Δικαιοσύνη, Δολοφονίες, Παύλος Φύσσας, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Χρυσή Αυγή,

Την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα (κακούργημα) της διεύθυνσης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και των φερομένων ως μελών της, εισηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτηςη εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Αδαμαντία Οικονόμου αγορεύοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας, υιοθετώντας σχεδόν το σύνολο των υπερασπιστικών ισχυρισμών των 68 κατηγορουμένων, ζήτησε την απαλλαγή τους.

Κατά την εισαγγελέα, αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και η αντίστοιχη ενέργεια στο στέκι Αντίπνοια.

Επικαλούμενη ακόμη και τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, πρώην βουλευτών όπως του Ηλία Κασιδιάρη, η εισαγγελική λειτουργός αμφισβήτησε ευθέως τους προστατευόμενους μάρτυρες που με τις καταθέσεις τους από την έναρξη της έρευνας μέχρι και το ακροατήριο στήριξαν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η κ. Οικονόμου θεώρησε μάλιστα μεμονωμένα όλα τα περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές αιτιάσεις είναι έως και εξωπραγματικές.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την δίκη της Χρυσής Αυγής είχε ζητήσει νωρίτερα την Τετάρτη (18.12.2019) την μετατροπή των κατηγοριών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών και την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ.

Σχετικά άρθρα