Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση με γκαζάκια στη Χρυσή Αυγή – Οι δράστες «χάθηκαν» μέσα στα Εξάρχεια

Επίθεση με γκαζάκια στη Χρυσή Αυγή – Οι δράστες «χάθηκαν» μέσα στα Εξάρχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Εξάρχεια, Επίθεση Γκαζάκια, Χρυσή Αυγή,

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό από τα ξημερώματα, καθώς επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Δεληγιάννη 50, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 02.30, οι δράστες πήγαν με δύο αυτοκίνητα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της και αφού αναρριχήθηκαν με πτυσσόμενη σκάλα στον 2ο όροφο, έσπασαν την τζαμαρία και έριξαν στον εσωτερικό χώρο τέσσερα γκαζάκια, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά.

Αμέσως μετά, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά έγιναν αντιληπτοί και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς.

Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, ένα από τα οχήματα των δραστών συγκρούστηκε με περιπολικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αμφότεροι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δράστες χάθηκαν μέσα στα Εξάρχεια, όπου κι έγινε ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ωστόσο, μέχρι τώρα είναι άκαρπη.

Εικάζεται ότι υπήρχε κάποιο γκαράζ και οι δράστες έκρυψαν εκεί τα οχήματά τους.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, στην Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στη μνήμη του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, από μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα γραφεία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης έπεσαν νεκροί όταν δυο άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο.

Σχετικά άρθρα