Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς δρούσε η σπείρα που μπούκαρε με ΙΧ σε καταστήματα

Πώς δρούσε η σπείρα που μπούκαρε με ΙΧ σε καταστήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διάρρηξη, Ληστεία,

Δυο 17χρονοι, ένας 29χρονος και ένας 24χρονος που είναι ήδη στην φυλακή αλλά και ένας 19χρονος είναι τα μέλη της περίφημης σπείρας με τα ΙΧ που μπούκαραν σε καταστήματα και τα «έγδυναν».

Όλοι τους είναι σεσημασμένοι και σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στην ΓΑΔΑ για την εξάρθρωσή της.

Κάθε μέλος της σπείρας είχε ξεχωριστό ρόλο και δρούσαν ως εξής: έκλεβαν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας (δεκαετίας 1990), συγκεκριμένου τύπου και κατασκευαστή, από διάφορες περιοχές της Αττικής και στην συνέχεια πήγαιναν στον στόχο τους.

Με το αυτοκίνητο εμβόλιζαν τα ρολά ή την βιτρίνα του καταστήματος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 40 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής., ενώ η λεία τους ξεπερνά τις 210.000 ευρώ.

Οι δράστες έμπαιναν μέσα στο κατάστημα, και έπαιρναν εκτός από προϊόντα όσα ποσά έβρισκαν στα ταμεία.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα συχνά τα εγκατέλειπαν στο σημείο της διάρρηξης, ενώ άλλες φορές, διέφευγαν με αυτά και τα εγκατέλειπαν σε κοντινή απόσταση, συνεχίζοντας την διαφυγή τους με άλλο όχημα.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας φρεάτια της ΕΥΔΑΠ ή κατάλληλα εργαλεία, έκοβαν τα ρολά των καταστημάτων και στη συνέχεια έσπαγαν τις τζαμαρίες.

Πάντα φορούσαν κουκούλες από τις ζακέτες ή τα φούτερ που φορούσαν ή ακόμα και με τη μπλούζα τους, μένοντας γυμνοί από τη μέση και πάνω, ενώ κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες.

Τα μέλη της σπείρας ήταν τόσο αδίστακτα και σκληρά που σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε μια περίπτωση που έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να εμβολίσουν το περιπολικό και οι αστυνομικοί προκειμένου να αμυνθούν πυροβόλησαν εναντίον τους αλλά οι δράστες τότε είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Μέχρι στιγμή έχουν εξιχνιαστεί:

11 διαρρήξεις καταστημάτων με εμβολισμό με όχημα σε διάφορες περιοχές όπως της Αττικής (Ν. Φιλαδέλφεια, Ταύρο, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.α.),

10 διαρρήξεις καταστημάτων και μια (1) απόπειρα (Πετράλωνα, Κολωνό, Ηλιούπολη κ.α),

3 διαρρήξεις σε αποθήκες πολυκατοικίας,

1 διάρρηξη σε θέατρο,

1 διάρρηξη σε σχολείο,

11 κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων (Κολωνό, Ταύρο, Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Νίκαια, Αργυρούπολη κ.α.) και δυο 2 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Σε έρευνες που έγιναν τα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τα ρούχα που φορούσαν οι δράστες κατά τις διαρρήξεις.

Επίσης, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως όχημα διαφυγής.

Σχετικά άρθρα