Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κακουργήματα για τέσσερις εφοπλιστές για την κομπίνα εκατ. ευρώ στον ΟΛΘ

Κακουργήματα για τέσσερις εφοπλιστές για την κομπίνα εκατ. ευρώ στον ΟΛΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εγκληματική Οργάνωση, Εφοπλιστές, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ),

Διώκονται για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση κατ’ επάγγελμα και παραπέμπονται σε ανακριτή.

Ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης 18 άτομα, που συνελήφθησαν, κατηγορούμενα για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς, με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης, τέσσερις εφοπλιστές, όπως επίσης στελέχη εταιρειών που κατέχουν ρυμουλκά σκάφη και χειριστές ρυμουλκών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, περιλαμβάνει έναν ακόμη εφοπλιστή.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Α’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, το Σάββατο και την Κυριακή.

Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος όλων των εμπλεκόμενων, αφορά τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος λιμενάρχης και οι πλοηγοί διώκονται για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση.

Όσον αφορά τους εφοπλιστές και όσους κατηγορούμενους συνδέονται με τις εταιρείες ρυμουλκών διώκονται ακόμη για το πλημμέλημα της «δωροδοκίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού».

Η υπόθεση αφορά την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών, απ’ όσα χρειάζονταν για τον ελλιμενισμό τους, ύστερα από χρηματισμό.

Οι «αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούσαν για αρκετούς μήνες σχετικές καταγγελίες, παρακολουθούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες εμπλεκομένων προσώπων και δέσμευσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ως θύματα της χαρακτηριζόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εμφανίζονται ναυτιλιακές εταιρείες, που κατήγγειλαν την αθέμιτη δράση της, ενώ μία από τις καταγγέλλουσες ναυτιλιακές εταιρίες φαίνεται πως οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Σχετικά άρθρα