Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικός ζήτησε “έξτρα” χρήματα από δημοσιογράφο που θα φρουρούσε και συνελήφθη

Αστυνομικός ζήτησε “έξτρα” χρήματα από δημοσιογράφο που θα φρουρούσε και συνελήφθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας,

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 43χρονος αστυνομικός για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο 43χρονος ζήτησε από δημοσιογράφο που θα αναλάμβανε την φρούρησή της να του δίνει 100 με 200 ευρώ μηνιαίως για τα οδοιπορικά.

Η δημοσιογράφος ενημέρωσε τις αρχές και προσημείωσαν το ποσό που θα του έδινε με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 43χρονου Υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας, ο οποίος το προσεχές διάστημα αναλάμβανε υπηρεσία προστατευτικής φρούρησης ημεδαπής δημοσιογράφου, απαίτησε από την ίδια, χρηματικό ποσό 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η ημεδαπή παρέδωσε στον Υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (09-08-2014), το πρωί.

Ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την ανωτέρω Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σχετικά άρθρα