Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός Κορυδαλλού η δικηγόρος που κατηγορείται για εμπλοκή της στη Μαφία των Φυλακών

Εκτός Κορυδαλλού η δικηγόρος που κατηγορείται για εμπλοκή της στη Μαφία των Φυλακών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποφυλακίστηκε η δικηγόρος που κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στον εκβιασμό γνωστού ποινικολόγου της Αθήνας από τη λεγόμενη μαφία των φυλακών.

Η γυναίκα που συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2019 μαζί με άλλα δύο άτομα, για την εκβίαση σε βάρος του δικηγόρου μετά από παραμονή πέντε μηνών στις φυλακές κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή και χθες αποφυλακίστηκε.

Στη συγκεκριμένη, αποδόθηκε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε συγκροτηθεί για να αποσπά χρηματικά ποσά με εκβιάσεις υποκινούμενη από κρατούμενους των φυλακών.

Ειδικότερα και όπως είχε προκύψει ήταν το πρόσωπο που είχε μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου για να παραλάβει το συμφωνημένο χρηματικό ποσό, το οποίο και είχαν απαιτήσει οι δύο συνεργοί της την προηγούμενη μέρα από τον ίδιο με απειλές κατά της ζωής του.

Αφού έλαβε το χρηματικό ποσό, εξήλθε του δικηγορικού γραφείου όπου την ανέμεναν οι δύο συγκατηγορούμενοι της και άπαντες συνελήφθησαν. Πάνω της βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία είχε μόλις λάβει.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και αξιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκόμενων, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε ότι αυτοί εκτελούσαν εντολές των δύο έγκλειστων στις φυλακές συγκατηγορούμενων τους και ότι είχαν ενταχθεί σε δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους έκαστος για την άσκηση της παράνομης δραστηριότητας τους.

Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες και οδηγήθηκαν στις φυλακές ενώ η συγκεκριμένη μετά από πέντε μήνες κράτησης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή και αποφυλακίστηκε.

Σχετικά άρθρα