Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφυλάκιση με όρους ζητούν καταδικασθέντες των Πυρήνων της Φωτιάς

Αποφυλάκιση με όρους ζητούν καταδικασθέντες των Πυρήνων της Φωτιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Τρομοκρατία,

Την αποφυλάκισή τους με όρους διεκδικούν τέσσερις καταδικασθέντες για την υπόθεση «Πυρήνες της Φωτιάς», με αιτήσεις τους για συγχώνευση των ποινών που τους έχουν επιβληθεί, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου τους, Μαριάννας Παπαδογιάννη, «ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία» στην περίπτωση των εντολέων της.

Ειδικότερα, στη δήλωση της συνηγόρου αναφέρεται ότι «η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα».

Η δικηγόρος τονίζει, επίσης, πως οι καταδικασθέντες «πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011, έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν, όσο και το ισχύον δίκαιο».

Η κ. Παπαδογιάννη εξηγεί επιπλέον πως «ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα».

Η διαδικασία για τους τέσσερις καταδικασθέντες σε πρόσκαιρες καθείρξεις βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η εισαγγελική έγκριση για τις συγχωνεύσεις ποινών.

Σχετικά άρθρα